11 april - week 15 - 2009

zaterdag 11 april 2009 20:29

Deze week was twee dagen in Brussel. Ik was daar met de groep waarmee ik in november vorig jaar de presidentsverkiezingen in de VS heb bezocht. Mensen in leidinggevende posities uit de wereld van de media, wetenschap, bedrijfsleven en politiek. Boeiend om elkaar weer te ontmoeten en te spreken over leiderschap en de (zorgwekkende) ontwikkelingen in de media. Ik ervaar het als uiterst plezierig om met een dergelijke club mensen contact te hebben.

We hebben tijdens ons bezoek aan Brussel nog een gesprek gehad met Eurocommissaris Kroes en de plv. permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de EU, de heer Kok. Ook het Europarlement nog kort bezocht. Omdat wij te laat waren, konden we slechts kort in de hal spreken met EP-lid Cornelis Visser. Toch nog even een EP-lid in levende lijve gezien.

Dat zal de komende weken nog wel wat vaker gebeuren. De EP-verkiezingen komen er snel aan (4 juni a.s.). De lijsttrekker voor de ChristenUnie is Peter van Dalen. Zijn naam viel de afgelopen week al in Brussel. Ik heb veel vertrouwen in Peter. Met zijn ervaring zal hij het goed gaan doen.

Ik hoop dat Peter in de komende weken tijd en ruimte krijgt om  de ChristenUnie-visie op Europa uit te dragen. Dat zal in al dat mediageweld nog hard werken worden. Op de site van de ChristenUnie is voor de liefhebbers info genoeg te vinden over de verkiezingen. Ook een filmpje, dat in Brussel niet onopgemerkt was gebleven. Men (journalisten) wist niet zo goed wat men er van moest denken. Prima, denk ik dan. We moeten ook niet te voorspelbaar worden. Laat men maar over ons nadenken.

Maandagavond heb ik in Rotterdam nog een spreekbeurt gehouden over de aanpak van de kredietcrisis. Fijn om daar te zijn. De andere spreker was Remco Oosterhoff, ons raadslid in Rotterdam. We hebben in de ChristenUnie veel politiek talent. Remco hoort daar onmiskenbaar bij. Hij was in de afgelopen maanden ook voorzitter van de vertrouwenscommissie die een nieuwe burgemeester voor Rotterdam moest uitkiezen. Bijzonder als men een raadslid van een eenpersoonsfractie een dergelijke belangrijke taak toevertrouwt. En dan te bedenken dat hij nog maar vanaf 2006 raadslid is.

Nu ik het toch over politiek talent heb. Het past in deze week om dan Mirjam Bikker te noemen. Mirjam is onze fractievoorzitter in de raad van Utrecht. In de afgelopen weken was zij betrokken bij de coalitievorming in Utrecht. Helaas noodzakelijk geworden door het vertrek van drie wethouders. Vrijdag is het gelukt om een nieuwe coalitie te presenteren. Petje af voor Mirjam. In 2006 voor het eerst raadslid geworden en inmiddels al tweemaal betrokken geweest bij een coalitievorming. Geweldig dat we in de ChristenUnie zoveel jong talent hebben. Ik ben trots op hen.

Voor de ChristenUnie is Piet van der Sluijs toegetreden tot het college van Utrecht. Piet was ooit wethouder in Gouda. Ik ken hem als een ervaren politicus. Dat kan Utrecht in deze fase goed gebruiken. Ik wens hem veel sterkte bij het oppakken van deze zware taak.

Dinsdagavond is mijn oudste dochter Esther weer veilig en wel teruggekomen uit India. Ze was daar de afgelopen elf weken voor haar studie. Ook heeft ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat rond te reizen. Heerlijk om haar weer in de armen te kunnen sluiten. En wat heeft ze een verhalen te vertellen.

Vrijdag ben ik met mijn echtgenote naar de uitvoering van de Mattheus Passion in Leiden geweest. Het was een prachtige uitvoering. 's Avonds net op tijd thuis om nog een kerkdienst bij te wonen in onze eigen kerkelijke gemeente. Goed om op zo'n dag letterlijk stilgezet te worden bij het Paas-evangelie. Anders gezegd en ervaren: bij de voet van het Kruis.

Tijdens de uitvoering van de Mattheus klonk ook het bekende Erbarme dich. Een indrukwekkende aria met de bekende tekst:

Erbarme dich,
Mein Gott,

Um meiner Zähren willen
Schaue hier,
Herz und Auge weint vor dir
Bitterlich.

Een dag later was ik bij een begrafenis waar dit indrukwekkende Erbarme dich opnieuw klonk. Het raakte me diep. De dood is en blijft een vijand. Een vijand om nooit aan te wennen. Vanuit mijn geloof put ik troost en kracht uit de wetenschap dat Jezus Christus de dood overwonnen heeft. Dat maakt Pasen voor mij tot het meest indrukwekkende christelijke feest. Ik wens alle lezers van mijn weblog gezegende Paasdagen toe.

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op '11 april - week 15 - 2009'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.