naar Afrika

maandag 14 februari 2005 22:53

Morgen vertrek ik naar Afrika op uitnodiging van stichting Apollos.

Morgen vertrek ik naar Afrika op uitnodiging van stichting Apollos.
Het doel van het werk van Apollos is het toerusten van kerkelijke leiders, zodat de kerk een rol in de samenleving gaat spelen en een opbouwende invloed op de samenleving heeft. Dit wordt heel breed opgevat. Het gaat niet alleen om Aids en de daarmee samenhangende problemen, ook omgaan met financiën en managen zijn bijvoorbeeld onderwerpen die aan de orde kunnen komen in de leiderschapscursussen. De bedoeling is in feite de kerk te helpen om een helende en goede invloed op de samenleving te hebben.  .
Het gaat ook om kerken die gevestigd zijn in de sloppenwijken van de grote steden. Ik ben gewaarschuwd dat een bezoek aan de sloppenwijken van Nairobi een grote indruk zal maken.
 
Met een gezelschap van tien mensen gaan we in vier landen kijken hoe deze werkwijze functioneert en spreken met mensen die hierbij betrokken zijn: Kenya, Uganda, Zuid Afrika en Mozambique. In het licht van de rol van religie in ontwikkelingssamenwerking, een punt waar Agnes van Ardenne, met ons, aandacht voor vraagt, is dit dan ook een interessante reis.
Het krokusreces is te kort voor zo’n uitgebreide kennismaking met Afrika. Ik ben twaalf dagen onderweg en hoop daarna verslag te doen van mijn ervaringen.
Labels
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'naar Afrika'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.