Delfzijl en SMS-sen met Wouter Bos

woensdag 01 maart 2006 23:00

De campagne brengt me zoals altijd weer in alle hoeken van het land. Vandaag staan Delfzijl en Winschoten op het programma, dus ik ben al vroeg onderweg. I.v.m. de weersomstandigheden is er wat vertraging in het treinverkeer, maar samen met medewerker Pieter Grinwis slaag ik erin om toch precies op het afgesproken tijdstip (14:00 uur) in Delfzijl te arriveren. Na een koffie met opkikkertje in het plaatselijke café gaan we de straat op. Als gevolg van de bestuurscrisis hier is er veel weerstand tegen de politiek in het algemeen en de collegepartijen in het bijzonder. Voor de ChristenUnie is er gelukkig veel sympathie; dat biedt perspectief voor a.s. dinsdag!

Bij ‘Groningen Seaports’ krijgen we een zeer informatieve presentatie over de mogelijkheden én de knelpunten in het gebied van de haven van Delfzijl en de Eemshaven. Een aantal concrete punten zal ik graag doorgeven aan onze woordvoerder Arie Slob, die zich al langer sterk maakt voor de ontwikkeling van het noorden.

Tijdens de maaltijd in het enige buitendijks gelegen hotel van Nederland, het Eemshotel, schuift waarnemend burgemeester Cees Waal aan. Nuttig gesprek over de lastige bestuurlijke situatie hier.

Ik laat Wouter Bos, die hier gisteren nog was, per sms weten dat we vandaag naar schatting 2 PvdA-zetels hebben afgesnoept; hij reageert dat we dan waarschijnlijk wel flink wat arbeidsplaatsen zullen hebben toegezegd…

’s Avonds twee korte optredens: eerst in Delfzijl, dan in Winschoten. Twee keer een geïmproviseerde ‘motivatiespeech’ voor een redelijk volle zaal. Om precies 21:00 uur duik ik de taxi in die me naar Hilversum zal brengen voor ‘Barend & Van Dorp’. Het weer is niet best, bij Zwolle staat in beide richtingen zo’n 40 km file, maar de chauffeur levert een prestatie van formaat door mij via de polder om 23:00 uur af te leveren bij de studio. Vijf minuten te laat stap ik de uitzending binnen, waar Frits, Henk en Jan al driftig in discussie zijn met Femke Halsema, Jan Marijnissen, Lousewies van der Laan en Gerard van As. Jammer genoeg is er alleen aandacht voor Haagse, landelijke thema’s en blijven de onderwerpen die in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen een rol spelen buiten beeld.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Delfzijl en SMS-sen met Wouter Bos'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.