Effe kappe-contract

vrijdag 03 maart 2006 23:45

‘Als gevolg van sneeuwoverlast rijden er geen treinen van en naar Gouda’, hoor ik als ik om 9:00 uur op station Woerden kom. Ai! Dan toch maar met de auto naar Rotterdam, waar vandaag een volle campagnedag wacht. Onderweg pik ik in Gouda mijn medewerker Jacob Pot op. We arriveren nog net op tijd in het Turkse restaurant waar ik samen met burgemeester Ivo Opstelten de aftrap zal geven voor het ‘Effe kappe’-project. Dit is de Rotterdamse invulling van het ‘Doe Normaal’-project, zoals ik dat al 2 ½ jaar geleden in de Kamer heb voorgesteld. Nadat ik de achtergronden van ons project heb toegelicht, is het woord aan de burgemeester en aan een projectleider. Daarna nodig ik de burgemeester, de korpschef, de hoofdofficier van justitie en de projectleider uit om onder het toeziend oog van het NOS-Journaal het eerste ‘Effe kappe’-contract te ondertekenen. We hebben er lang op moeten wachten, maar ik ben dik tevreden dat ons project nu van de kant gaat. Rotterdam gaat er vast een mooi succes van maken!

Samen met de Rotterdamse lijsttrekker Remco Oosterhoff hebben we een inspirerende lunch-ontmoeting met enkele voorgangers van de migrantenkerken. Daarna zoeken we het Youth for Christ-project ‘The Mall’ op. Daar haakt SGP-collega Bas van der Vlies met enkele medewerkers aan. In Rotterdam hebben we een gecombineerde ChristenUnie-SGP lijst. We worden geïnformeerd over de activiteiten van ‘The Mall’ en in een uitvoerige presentatie over het werk van het projectbureau Rotterdam Veilig.

Daarna de straat op met het zgn. Interventieteam, die in notoire probleemstraten (‘hotspots’) o.a. GBA-controles uitvoert op nieuwe huurders.

Na een uitstekende en gezellige maaltijd is er ’s avonds uiteraard weer een verkiezingsbijeenkomst. Goeie opkomst. Remco Oosterhoff, Bas van der Vlies en ik voeren het woord. Remco is de opvolger van Arthur Vlaardingerbroek, die 7 jaar in de raad heeft gezeten. Hij heeft al vijf jaar meegelopen met Arthur en heeft al veel commissiewerk gedaan. Daardoor is hij uitstekend ingevoerd: hij beantwoordt alle vragen zeer ter zake kundig en to the point. Dat komt wel goed met die ChristenUnie-SGP-fractie!
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Effe kappe-contract'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.