ChristenUnie-burgers

zaterdag 04 maart 2006 23:46

’s Morgens eerst naar het zwembad: de jongste twee dochters moeten afzwemmen voor hun B-diploma. ’s Middags ben ik een paar uur aanwezig op het ChristenUnie-terras in het centrum van Woerden, mijn eigen woonplaats. Leuk verzorgd: er is koffie (in het kader van onze landelijke campagne-actie: ‘bakkie doen met de ChristenUnie’), er worden zelfs heuse ChristenUnie-burgers geserveerd, voor de liefhebbers met glühwein, en er is een bandje van drie jonge kerels die aanstekelijke muziek maken. Gezelligheid troef dus op deze koude campagnedag! Dat blijft niet onopgemerkt: ook de concurrenten van CDA, D66, Progressief Woerden en Inwonersbelangen blijven een poos hangen.

Verder zijn we natuurlijk actief met canvassen. Opvallend is het enthousiaste folderen door een zittend CDA-raadslid dat recent naar de ChristenUnie is overgekomen. Dat er maar vele kiezers mogen volgen! De vooruitzichten zijn goed: in peilingen staat de ChristenUnie op 3 zetels, één meer dan we nu hebben.

Voor de aardigheid ruil ik even van plaats met de gitarist van het bandje: hij gaat folders uitdelen, ik speel een aantal ‘golden oldies’ mee. De evergreen ‘Stand by me’ wordt spontaan gewijzigd in ‘Stem lijst 3’. Een mooie afsluiting van de lokale campagne!

Maandag heb ik geen activiteiten meer. Wel is er ’s avonds in Amersfoort de gebedssamenkomst, waarmee we als ChristenUnie altijd een verkiezingscampagne afsluiten. Terugkijkend op de campagne heb ik een goed gevoel: er is door heel veel mensen keihard gewerkt, we hebben ons op heel veel plaatsen uitstekend gepresenteerd, er is veel publiciteit geweest voor onze campagne en voor de verschillende voorstellen die we hebben gelanceerd. Kortom: wij hebben gedaan wat we konden en wachten nu met spanning, maar ook in vertrouwen de uitslag op dinsdagavond af.
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-burgers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.