Week 9 - 2006

zaterdag 04 maart 2006 20:59

Mocht u nog zwevende kiezer zijn en niet weten waar dinsdag 7 maart u stem naar toe moet gaan. Zoekt u een betrouwbare partij met kwalitatief goede bestuurders die hart en visie hebben voor de lokale gemeenschap, dan zit u goed bij de ChristenUnie.

Deze week was de Kamer op reces. Dit jaar betekende dat een week lang campagne voeren. Maandag ben ik begonnen in Hilversum. Ik was uitgenodigd voor het programma Andries dat zaterdag is uitgezonden. Een klein uurtje praten met Andries Knevel over mijn politieke activiteiten voor de ChristenUnie. Een niet alledaags begin van mijn werkweek. Na afloop staat een redacteur van het radioprogramma Standpunt NL op mij te wachten. Of ik ’s middags in het programma wil komen om met Sjors Fröhlich en luisteraars te prasten over de invloed van agressieve muziekclips op jongeren. Ik moet deze uitnodiging noodgedwongen laten lopen omdat ik ’s middags een werkbezoek heb afgesproken in Nijkerk. Dat doet even pijn, maar afspraak is afspraak.
 
Met het werkbezoek in Nijkerk begint een enerverende week van werkbezoeken en spreekbeurten. Na een uitgebreide introductie van Nijkerkse politieke items met een landelijk tintje, bezoeken we Nijkerk en het buitengebied en ontmoeten we aan het eind van de middag een aantal lokale vertegenwoordigers. Met hen eten we ook. Bas van der Vlies is daar ook bij. In Nijkerk werkt de ChristenUnie samen met de SGP. ’s Avonds een druk bezochte politieke avond.
 
Ik ben vandaag nog geïnterviewd door Radio Flevoland over de koopzondagen in Almere. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft de gehele stad tot toeristische zone gebombardeerd om zo het maximum van 12 koopzondagen te kunnen omzeilen. Samen met SGP en SP heeft de ChristenUnie kamervragen gesteld over deze merkwaardige uitleg van de Wet op de Winkeltijden. Burgemeester Jorritsma zou toch beter moeten weten.
 
Dinsdag is de enige dag dat ik in mijn woonplaats Zwolle blijf. Ik bezoek onder andere het Historisch Centrum Overijssel (HCO) en kan eindelijk een keer naar de kapper. Dat werd wel eens tijd. Ik ga ook hardlopen. In deze hectische tijden is enig onderhoud aan het lichaam geen overbodige luxe.
 
Woensdag ondersteun ik de fractie van de ChristenUnie in Hattem. Lekker in de buurt, zou je denken. Ware het niet dat deze dag de sneeuw vanaf de middag het totale verkeer in en rond Zwolle zo goed als stil legt. ’s Middags gaat het allemaal nog wel. Al is het behoorlijk koud. Ik had niet nog even naar huis moeten gaan. ’s Avonds doe ik er bijna twee uur over om weer in Hattem te komen. Dan is de politieke avond al begonnen. Er is onder andere een spetterend optreden van Rob Favier (zie www.robfavier.nl). Geweldig hoe hij de verkiezingsitems van de ChristenUnie met zijn songteksten weet te verbinden.
 
André is vandaag in het Noorden op campagnepad. Van Delfzijl naar Winschoten en dan naar Hilversum om bij Barend en van Dorp aan de stamtafel aan te schuiven. Voor hem is het allemaal nog eens extra zwaar. Jammer dat dit deze week het enige televisieoptreden is. Helaas zijn we niet uitgenodigd voor het lijsttrekkersdebat van 2Vandaag. Daar had André zeker niet misstaan. Televisie is deze weken weer heel erg belangrijk. Dat medium heeft een ongekend grote invloed op het kiezersgedrag. RTL maakt er zelfs een strijd tussen CDA en PvdA van. Hallo. Het gaat hier om lokale verkiezingen! Er zijn plaatsen waar de verhoudingen totaal anders liggen.
 
Donderdag is het weer gelukkig wat beter. Ik ben ’s middags in Kootwijkerbroek op een zorgboerderij. Daar word ik (o.a. door LTO) uitgebreid geïnformeerd over landbouwitems. Ik ben zeer onder de indruk van de campagne van ChristenUnie Barneveld. Om over de lijsttrekker Tjitske Kuiper nog maar te zwijgen.
 
’s Avonds ben ik in Bunschoten. Daar is de ChristenUnie de grootste partij. Wethouder Melis van der Groep is ook lijsttrekker. Ik mag een goed gevulde zaal toespreken over de relatie tussen Den Haag en de gemeentepolitiek. Ik kan niet anders dan zeer kritisch zijn over de wijze waarop het kabinet Balkenende II met de decentrale overheden omgaat.
 
Vrijdag naar Almelo. Ik wordt hartelijk ontvangen door een aantal ChristenUnie-kaniddaten. Hier staat een hechte club klaar. Allereerst met LTO-bestuurders een rondrit door het buitengebied gemaakt. Almelo is een stad met veel landbouwgronden. Duidelijk wordt dat het college van BenW daar niet zo goed mee weet om te gaan. Als we later met verantwoordelijk wethouder Kuipers (PvdA) praten trekt hij driemaal het boetekleed aan. Dat schiet lekker op. ’s Avonds een spreekbeurt en dan naar huis. Helaas veel vertraging en daardoor later thuis dan ik gehoopt had.
 
Zaterdag naar Urk. Mijn echtgenote Marjette gaat vandaag (voor het eerst) mee. Alleen daarom is het al een leuke dag. Ook hier weer een enthousiaste club mensen. Met lijsttrekker Albert Woord ben ik in een uitzending van Urk FM. Ik krijg de gelegenheid om iets te vertellen over mijn visserijactiviteiten in den Haag. Daar valt genoeg over te vertellen. Daarna naar een bedrijf dat verse vis verkoopt, de visserijcoöperatie waar men op een zeer goede manier bezig is met herstructureringsplannen en later op de dag ook nog een bezoek aan het visserijmuseum. Dit is eigenlijk geen werken. Het was goed om hier te zijn. En nu maar hopen dat de ChristenUnie dinsdag de grootste partij in Urk zal worden. Tegen 16.00 uur weer thuis. Aan het eind van de dag kan ik nog een uurtje hardlopen.
 
Deze week volg ik via de media ook de campagne van andere partijen. De VVD is echt dolend. Moddergooien tijdens de campagne getuigt van grote zwakheid en onzekerheid. D66 is één van de slachtoffers van deze liberale sturm und drang. Wiegel krijgt alle ruimte voor het ‘betere’ gooi en smijtwerk. Deze week is hij door de ChristenUnie-jongeren uitgeroepen tot heiden van het jaar. Een wat ongelukkig gekozen titel waarmee men hem als niet-christen (en dat is positief) wil eren voor zijn opkomen voor de vrijheid van onderwijs. Hij zal toch niet met deze titel in zijn achterzak gedacht hebben vrijspel te hebben in zijn kritiek op D66? D66 zal overigens, zo denk ik, met angst en beven 7 maart tegemoet zien. Zware kritiek van coalitiepartners en een slechte verkiezingsuitslag zal de motivatie voor het komende regeringsjaar er niet groter op maken, denk ik zo.
 
Tot slot: mocht u nog zwevende kiezer zijn en niet weten waar dinsdag 7 maart u stem naar toe moet gaan. Zoekt u een betrouwbare partij met kwalitatief goede bestuurders die hart en visie hebben voor de lokale gemeenschap, dan zit u goed bij de ChristenUnie.
 
Een Intermediair-onderzoek zette vorige week ChristenUnie-wethouders op de 1e plaats. Een geweldig compliment voor al die mannen en vrouwen die voor onze partij wethouder zijn. Alle ChristenUnie-fracties hebben een site waar u informatie over verkiezingsprogramma’s, kandidaten enz kunt terugvinden. Van harte aanbevolen.
Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Week 9 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.