week 13 - 2006

zaterdag 01 april 2006 15:24

Politiek gezien was dit de week van minister Verdonk. Heel verrassend maakte zij deze week bekend te overwegen om toch lijsttrekker voor de VVD te worden. Ik wens haar veel succes daarbij. Altijd boeiend om bij andere partijen de vleugels met elkaar in debat te zien gaan. Mogelijk nog een kansje voor Jelleke Veenendaal. Als twee honden vechten om een been, dan ….

 

Week 13 in het jaar 2006 zit er weer op. Vorige week zat ik bijna de gehele vergaderweek vast in de plenaire vergaderzaal. Deze week had ik wat minder vergaderingen en was ik daardoor de gelegenheid een aantal gesprekken te voeren en in een aantal dossiers te duiken. Daar moet je ook tijd voor nemen.

Maandag heb ik thuis gewerkt. ’s Avonds de gelegenheid genomen om nog even hard te lopen. Dat gaat momenteel weer erg goed. Nog twee maanden dan lonkt de Halve Marathon van Zwolle.

Dinsdag weer naar den Haag. André Rouvoet is ook weer veilig teruggekomen. Hij heeft een intensieve reis naar India achter de rug. Veel tijd om bij te komen krijgt hij niet. Zijn agenda staat deze week weer overvol. Met name ook met verplichtingen buiten de deur (spreekbeurten ed). Ik heb dinsdagmiddag Adri vd Ven, oud-schoolleider van de Passie, op bezoek. We eten samen en Adri volgt vanaf de publieke tribune het vragenuurtje en de stemmingen. Zo kan hij o.a. zien dat CDA en SGP bij de stemmingen over het wetsvoorstel over de basisvorming terugkomen op eerder stemgedrag. Ook kan hij zien dat de stemmingen over het wetsvoorstel ambulancezorg door voorzitter Weisglas halverwege worden afgebroken vanwege onduidelijkheden over de stemmingsvolgorde en een amendement. Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Volgende week verder. Het amendement dat inmiddels wel is aangenomen betekent overigens het einde van de rol van de provincie bij de ambulancezorg en van de volledig publieke aansturing van de geïntegreerde meldkamer. Daar word ik niet vrolijk van.

Woensdagmorgen een vergadering van het presidium. ’s Middags een aantal gesprekken gevoerd. En een spoeddebat met staatssecretaris Rutte over de inschaling van HBO-docenten. Dat debat (door D66 aangevraagd) levert niets op. Het past ons ook niet om op de stoel van de instellingen en de bonden te gaan zitten.

Donderdag de hele dag in de stukken gezeten en ook een aantal gesprekken gevoerd. Onder andere met een vertegenwoordiger van het katholiek onderwijs en Leendert de Jong van de Zendtijd voor Kerken. Laatstgenoemd gesprek ging over het omroepbeleid van dit kabinet. Iedereen is benieuwd of er nog wat gaat komen voor de verkiezingen. Velen hopen dat dit niet het geval zal zijn.

Vrijdag ben ik in Groningen geweest voor een bijdrage aan een onderwijsconferentie. Een groot aantal scholen (zowel PO als VO) uit Noord-Nederland buigen zich over hun toekomst. Ik mag een groot aantal schoolbestuurders en schoolleiders iets vertellen over de ontwikkelingen in het onderwijsbeleid. Het is een bijdrage die me nogal wat voorbereiding heeft gekost, maar ook voor mezelf erg zinvol is. Vaak zijn we in de Tweede Kamer fragmentarisch met onderwerpen bezig. Altijd goed om weer eens vanuit een helikopterview naar ontwikkelingen te kijken. Fijn om te merken dat mijn bijdrage op prijs werd gesteld.

Politiek gezien was dit de week van minister Verdonk. Heel verrassend maakte zij deze week bekend te overwegen om toch lijsttrekker voor de VVD te worden. Ik wens haar veel succes daarbij. Altijd boeiend om bij andere partijen de vleugels met elkaar in debat te zien gaan. Mogelijk nog een kansje voor Jelleke Veenendaal. Als twee honden vechten om een been, dan ….

In heel Nederland zijn de collegeonderhandelingen in volle gang. Iedere dag komen er weer ChristenUnie-wethouders bij. Waaronder in een groot aantal nieuwe plaatsen. Niet verkeerd.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 13 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.