week 24 - 2006

zaterdag 17 juni 2006 18:53

Zaterdagochtend ben ik als gast aanwezig geweest bij de 32e EO-Jongerendag. Het was inmiddels al weer drie jaar geleden dat ik er voor de laatste keer was geweest. Het was dit jaar een geweldige happening waar circa 32.000 jongeren op af waren gekomen. ’s Ochtends had ik er zes van in mijn auto zitten (dochter Lotte en haar vriendinnen). Hoe dichter we bij Arnhem kwamen, hoe enthousiaster ze werden. Wat kregen we te horen en te zien: heerlijke muziek, indringende toespraken en veel sfeer. Minister-president Balkende, André Rouvoet, Agnes Kant, Jeroen Dijsselbloem, Mirjam Sterk en Bert Bakker namen de zogenaamde jongerenbijbel in ontvangst. Balkenende sprak mooie woorden, maar de daden van zijn kabinet als het om de publieke omroep gaan zijn stukken minder. Het nieuwe programmeringsmodel en het niet compenseren van de derving van reclame-inkomsten door dit kabinet hangt als een zwaar van Damocles boven de publieke omroep. Nog even en ook dit soort evenementen tot het verleden. Dat zou zeer te betreuren zijn.

 

Zaterdagmiddag (na 15.00 uur) thuis weer aan het werk. Maandag is er een groot notaoverleg over het project Ruimte voor de Rivier) en ik ben nog niet helemaal klaar met de voorbereiding. Ik heb wel via de televisie nog wat gezien. Vooral genoten van Rebecca st. James. Wat kan deze dame zingen. Ik ben een fan van haar. Zij is een echt voorbeeldfiguur voor christenjongeren.

Voor zang was in de afgelopen vergaderweek weinig ruimte. We kruipen naar het zomerreces. De agenda loopt over en de energie wordt minder, merk ik. Maandag had ik gelukkig wel wat tijd en lucht om voor te bereiden. Ik kon ook nog wat bijkomen van de halve marathon van zaterdagavond. Gelukkig ben ik snel hersteld. Wat waren mijn onderwerpen deze week. Houdt u vast. Dinsdagavond een debat over de voor- en naschoolse opvang. Boeiend om met twee CDA-ministers (van der Hoeven en de Geus) te debatteren over de uitvoering van een VVD/PvdA-motie. Opvallend overigens hoe minister de Geus bij dit soort debatten steeds de lofzang over de kinderopvang en de tweeverdienende ouders zingt. Wie schrijven deze teksten voor hem?

Woensdagochtend een debat met staatssecretaris van der Laan over de publieke omroep. Eind van het jaar wil het kabinet een switch over realiseren van analoge naar digitale zenders. De besparing die dit meebrengt wordt als bezuiniging aan de publieke omroep opgelegd. Dat kan er nog wel bij, zal men denken. De Kamer heeft het vervolg van dit debat tot nadere orde uitgesteld. Woensdag ook een debat over de visserij en de problemen waarmee deze sector te maken heeft. Minister Veerman belooft steun, maar ik zet toch wat vraagtekens bij zijn rekensommetje. Daar kan deze minister slecht tegen.

Donderdag een stevig debat over medezeggenschap in het onderwijs met opnieuw minister van der Hoeven. Bij de stemmingen komende dinsdag zal blijken of we nog iets bereikt hebben. Deze week ook enkele gesprekken gevoerd. Waaronder sollicitatiegesprekken voor de vacatures onder onze fractiemedewerkers. Ik hoop dat we volgende week tot keuzen kunnen komen. Ook een interview gehad voor het radioprogramma Hoogtij van RTV Oost. Vrijdag was mijn echtgenote Marjette jarig. Fijn dat ik het grootste deel van de dag thuis kon zijn. ’s Avonds nog met een groot aantal mensen voetbal gekeken. Sfeertje. Ondanks een dramatisch slechte tweede helft van onze Nederlandse trots.

Wat hield onze deze week nog bezig. Allereerst de moddergevechten binnen D66. Ongelofelijk hoe Lousewies van der Laan haar partijgenoot Alexander Pechtold bekritiseerd heeft. Ik denk dat nu niet alleen André Rouvoet Lousewies een gevaarlijke tante zal noemen. Ik vind het wat gênant allemaal. Vreemd idee overigens een coalitie waarvan één coalitiegenoot een eigen minister voor Piet Bel uitmaakt en twijfelt aan zijn geloofwaardigheid.

Deze week bijzondere aandacht voor het jubileum van Bas van der Vlies. Hij kreeg een staande ovatie in de Tweede Kamer. Ik was in de gelegenheid om hem en zijn vrouw nog even de hand te schudden bij zijn receptie. Een dag later zat Bas al weer bij debatten. Het werk gaat door, zal hij gedacht hebben. Dat geldt op dit moment niet voor het overgrote deel van de eindexamenklasleerlingen die deze week de uitslag hebben binnen. Waaronder DerkJan de vriend van mijn dochter Esther. Ik heb hem gefeliciteerd met een sms-je vanuit de plenaire vergaderzaal.

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'week 24 - 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.