Masterclass christelijk-sociaal denken en doen

MC Utrecht debat

Masterclass christelijk-sociaal denken en doen
2023-2024

Jij hebt talent en ambitie? Je wilt die inzetten voor de ChristenUnie? Solliciteer naar een plaats in de ChristenUnie Masterclass! Dit talentenprogramma biedt een unieke kans om je te ontwikkelen. Je gaat in gesprek met de politieke top van de ChristenUnie over koers en strategie, en met vooraanstaande denkers over inhoudelijke thema's. Met deskundigen bekwaam je je op het gebied van media en debat. En dat alles onder leiding van een ervaren politicus die je door het traject loodst.

Omschrijving
Het ChristenUnie Opleidingscentrum organiseert de masterclass in samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut. Door het volgen hiervan verdiep je je kennis van het christelijk-sociale gedachtegoed en vergroot je je vaardigheden om die te kunnen toepassen. De onderwerpen die aan de orde komen worden stuk voor stuk ingeleid door zeer ervaren sprekers en trainers. De groep wordt gedurende de masterclass begeleid door een mentor die elke bijeenkomst aanwezig is.

Een half jaar volg je een programma van vier zaterdagen en zeven avonden. Daarnaast werk je een dag mee met een burgemeester, wethouder, gedeputeerde of Tweede Kamerlid. Op de laatste zaterdag leg je een proeve van bekwaamheid af in de slotbijeenkomst waarbij je het geleerde in praktijk brengt.

Programma en sprekers
In deze Masterclass wordt o.a. nader ingegaan op de drie kernwaarden uit de Beginselverklaring van de ChristenUnie: Dien de samenleving, Deel de vrijheid en Bescherm het leven. Sprekers en trainers zijn o.a. Maarten Verkerk (voorheen Eerste Kamerlid), mediatrainer Herman Wegter (storytelling expert), Paul Donders (strategisch adviseur en trainer Persoonlijk Leiderschap) en een Tweede Kamerlid met wie je in gesprek gaat over politieke dilemma's.
Bekijk hier het programma met de data, sprekers en trainers. De data vind je ook bij de Praktische informatie hiernaast.

Profiel deelnemer
Bekijk hier aan welke kenmerken je als deelnemer voldoet.

Resultaat
Na het volgen van de masterclass heb je kennis en begrip van de standpunten van de ChristenUnie. Je hebt vaardigheden als debatteren, onderhandelen en omgaan met media versterkt. Je hebt een ChristenUnie-netwerk opgebouwd. Je weet hoe je je wilt inzetten binnen de partij.

Geïnteresseerd?
Spreekt het bovenstaande je aan en denk je dat je in het profiel past? Solliciteer dan door uiterlijk 28 september hier je motivatie en CV te uploaden. Heb je nog vragen, mail dan naar riekeelsenbroek@christenunie.nl.