Masterclass christelijk-sociaal denken en doen

Masterclass christelijk-sociaal denken en doen

Jij hebt talent en ambitie? Je wilt die inzetten voor de ChristenUnie? Solliciteer naar een plaats in de ChristenUnie Masterclass! Dit talentenprogramma biedt een unieke kans om je te ontwikkelen: In gesprek met de politieke top van de ChristenUnie over koers en strategie. Met vooraanstaande denkers op inhoudelijke thema's. Met deskundigen op het gebied van media en debat. En dat alles onder leiding van een ervaren politicus als persoonlijke coach.

Omschrijving
Het ChristenUnie Opleidingscentrum organiseert de masterclass in samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut. Door het volgen hiervan verdiep je je kennis van het christelijk-sociale gedachtegoed en vergroot je je vaardigheden om die te kunnen toepassen. De onderwerpen die aan de orde komen worden stuk voor stuk ingeleid door zeer ervaren sprekers en trainers. De groep wordt gedurende de masterclass begeleid door een mentor die elke bijeenkomst aanwezig is.

Een half jaar volg je een programma van vier zaterdagen en zeven avonden. Daarnaast werk je een dag mee met een burgemeester, wethouder, gedeputeerde of Tweede Kamerlid. Op de laatste zaterdag leg je een proeve van bekwaamheid af tijdens een slotmanifestatie waarbij je het geleerde in praktijk brengt.

Profiel deelnemer
Bekijk hier aan welke kenmerken je als deelnemer voldoet.

Resultaat
Na het volgen van de masterclass heb je kennis en begrip van de standpunten van de ChristenUnie. Je hebt vaardigheden als debatteren, opiniërend schrijven en netwerken versterkt. Je hebt een ChristenUnie-netwerk opgebouwd. Je weet hoe je je wilt inzetten binnen de partij.

Op de hoogte blijven?
In het seizoen 2017-2018 wordt deze Masterclass niet aangeboden. Spreekt het programma je wel aan en denk je dat je in het profiel past, dan kun je aangeven dat je op de hoogte wilt worden gehouden over de eerstvolgende Masterclass christelijk-sociaal denken en doen. Mail dan naar riekeelsenbroek@christenunie.nl