Naam Evangelische Hogeschool blijft bestaan

Stemming EH
eppobruins2018
Door Eppo Bruins op 4 oktober 2016 om 18:43

Naam Evangelische Hogeschool blijft bestaan

Zelden vond ik de stemmingen op dinsdagmiddag zo spannend als vandaag. Minister Bussemaker kwam met een wetsvoorstel om de namen universiteit en hogeschool te beschermen. De wet is bedoeld om wildgroei tegen te gaan, zodat niet zomaar iedereen de naam universiteit of hogeschool kan gebruiken. Door deze wet zou de Evangelische Hogeschool (EH), al 40 jaar een begrip in christelijk Nederland, echter haar naam moeten veranderen.

De EH biedt onderwijs aan op hbo-niveau en is volledig open over wat ze wel en niet aanbiedt. Aan de studenten maken ze duidelijk dat ze geen officieel erkend diploma krijgen. Met het afnemen van de naam van de EH, zou een deel van de identiteit van de EH verdwijnen. Daarom nam ik, namens de ChristenUnie, het initiatief om de naam van de EH te behouden. Tot het laatste moment bleef het spannend, maar gelukkig was er een meerderheid in de Tweede Kamer voor het voorstel.

Na de stemming sprak ik met Els van Dijk, directeur van de EH, en zij was bijzonder dankbaar dat de EH haar naam mag behouden. Naamsverandering had de EH volgens haar de nodige kosten opgeleverd, terwijl de giften nu gebruikt kunnen worden waar zij voor bedoeld zijn: bijzonder onderwijs aan de studenten die één van de opleidingen volgen.

Deel dit bericht

Labels: