Onderzoek inspectie naar brand detentiecentrum Rotterdam

duc-detentiecentrum-rotterdam-027groot_tcm93-536514
joelvoordewind2018
Door Joël Voordewind op 6 oktober 2016 om 15:13

Onderzoek inspectie naar brand detentiecentrum Rotterdam

Gisteren liet de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer weten dat er een onderzoek komt van de inspectie V&J naar de brand in het detentiecentrum in Rotterdam van afgelopen mei. Ik heb namens de ChristenUnie om dit onderzoek gevraagd, omdat uit een rapport van Amnesty International bleek dat de nazorg voor de gedetineerden ernstig tekort schoot.

De deuren van de cellenblokken werden niet centraal gedeblokkeerd, waardoor de gedetineerden onnodige risico’s liepen. Na de brand stonden de vreemdelingen op de binnenplaats in de kou, zonder de juiste kleding of dekens. Ik ben  blij dat de Inspectie Veiligheid & Justitie een onderzoek doet naar de brand in het detentiecentrum in Rotterdam. Doordat de celdeuren niet centraal werden ontgrendeld ontstond er paniek en moesten vreemdelingen onnodig wachten. Ik ben benieuwd naar het rapport van de inspectie en wil daarna weten wat de staatssecretaris met het rapport gaat doen. De vraag naar het onderzoek werd mede door de PvdA, de SP, D66 en GroenLinks gesteund.

Labels: ,