Dank voor uw stem!

fjs uitslage
gert-jan segers portret
Door Gert-Jan Segers op 16 maart 2017 15:29

Dank voor uw stem!

Beste mensen,

Zo’n beetje alle stemmen zijn geteld. Ongeveer 60.000 mensen meer dan in 2012 hebben dit keer op de ChristenUnie gestemd. Dat maakt mij ontzettend dankbaar. 

Dankbaar naar u toe, die op ons heeft gestemd, die ons dit groeiende vertrouwen heeft gegeven. Maar vooral ook dankbaar naar God, die ons ook de komende jaren weer de kans geeft om ons geloof een stem te geven in de Tweede Kamer. Om het goede te doen in Zijn naam.

Natuurlijk hadden we gedurende de verkiezingsavond even de hoop op een zesde zetel. En is het jammer dat dat bij een prognose bleef. Maar dat doet niets af aan het feit dat zoveel mensen ons hebben gesteund.

De afgelopen tijd heb ik met ons campagneteam en mijn collega- kandidaten er alles aan gedaan om over onze drijfveren te vertellen. Het was een hele inhoudelijke en ook wel bijzondere campagne. Ik denk aan het debat met Arjen Lubach, het ND-debat, het gesprek met Pechtold in De Wereld Draait Door, de bezoeken in Groningen, Enschede en Zeeland en natuurlijk het slotdebat met Rutte en Wilders. Ik voelde me bevoorrecht dit te mogen doen.

Het aantal bemoedigende mailtjes, berichtjes op Facebook en appjes was overweldigend. Om maar niet te spreken van de berichten vanuit allerlei gebedsgroepen. God was erbij, zo heb ik dat ervaren.

Nu breekt er weer een nieuwe periode aan. Toen we als fractie en alle campagnemedewerker bij elkaar waren vanmorgen heb ik de vergadering geopend met het verhaal van Elia die op een gegeven moment moe onder een boom zit. Een engel zegt dan tegen Elia: “sta op en eet wat, anders is de reis te zwaar.” Wij mogen nu ook even wat bijkomen van de campagne.

Maar daarna weer verder op reis. Ik heb daar zin in. In ons brandt het heilig vuur om de komende jaren – ongeacht in welke rol – werk te maken van het politiek handen en voeten geven aan het Evangelie.

Daarbij weet ik me door u en uw gebed enorm gesteund!

Hartelijk dank daarvoor!

Gert-Jan Segers

Deel dit bericht

Labels: ,

Reacties

 1. FelineFeline Schreef op 16 maart 2017 20:24:37

  Van harte gefeliciteerd met de uitslag van deze verkiezingen. Ik heb met trots op de Christen Unie gestemd gisteren. Ik was lang 'zwevend' maar heb tijdens de laatste discussie van het laatste debat besloten op de CU te stemmen. De reden daarvoor was dat ik u meneer Segers hoorde zeggen dat vrede en vrijheid om Jezus draait. Dat lijkt misschien een kleinigheidje, maar in de chaos van alle discussies en meningen maakte het mij zo blij dat u niet alleen een op-het-christendom-gebaseerde-mening heeft, maar Jezus zelf noemt. Er is veel nodig om dit mooie land te besturen, maar wat we vooral nodig hebben is iemand zoals u die de naam van Jezus noemt en ons wijst op wie Hij is. Het raakte mij en ik heb geen moment meer getwijfeld en met trots het vakje voor uw naam stevig rood gekleurd.

  Ik wil u aanmoedigen vooral door te gaan met vrijmoedig te spreken. Weet dat wij biddend achter u en de Christen Unie staan. Een paar zetels, met Gods zegen, is gelijk aan een meerderheid.

  Veel succes bij de onderhandelingen en formatie.

  Feline

 2. Kees PilleKees Pille Schreef op 16 maart 2017 21:47:33

  Beste Gert-Jan en overige Kamerleden. Heerlijk om zo de zegeningen van onze God te tellen. We zouden zomaar in een teleurstelling kunnen blijven hangen. Van harte gefeliciteerd jullie allen. Dank voor jullie gloedvolle inzet de afgelopen weken. Gods wijsheid en zegen wensen we jullie de komende tijd. Ook nu zal ons God de weg jullie wijzen die jullie mogen gaan. Hartelijke groet, Kees Pille, namens alle kiezers in Hardinxveld-Giessendam

Plaats een reactie