Kamer wil onbewaakte spoorwegovergangen met prioriteit aanpakken

NS-treinen.jpg
stienekevandergraaf2018
Door Stieneke van der Graaf op 19 december 2017 om 16:58

Kamer wil onbewaakte spoorwegovergangen met prioriteit aanpakken

Een meerderheid van de Tweede Kamer roept via een motie van de ChristenUnie staatssecretaris van Veldhoven op om prioriteit te geven aan het veilig maken van onbewaakte spoorwegovergangen.

Mijn motie verzoekt de staatssecretaris om een risico-inschatting en een plan van aanpak dat uiterlijk in het voorjaar klaar is, zodat de gevaarlijkste punten als eerste veilig worden gemaakt. Ik vroeg bovendien aandacht voor particuliere onbewaakte spoorwegovergangen, zoals op toegangswegen naar boerderijen.

Onbewaakte spoorwegovergangen zijn levensgevaarlijk. Ik wil dat de staatssecretaris op basis van een risico-inschatting zo snel mogelijk aan de slag gaat met het veilig maken van onbewaakte overwegen, samen met gemeenten en betrokkenen. Ik heb in het bijzonder aangedrongen op particuliere overwegen, die blijven tot nu toe teveel buiten beeld.

Labels: ,