Dik-Faber: "Goed dat OM in actie komt tegen verspreiding zelfmoordpoeder"

Carla Dik-Faber - Foto: Anne Paul Roukema
carladikfaber2018
Door Carla Dik-Faber op 21 maart 2018 om 15:47

Dik-Faber: "Goed dat OM in actie komt tegen verspreiding zelfmoordpoeder"

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “Ik maak me al langer ernstige zorgen om de verspreiding van een zelfmoordpoeder via de CLW (Coöperatie Laatste Wil), nota bene zonder dat er controle is op wie het middel in handen krijgt. Wat hier op het spel staat, is de veiligheid van kwetsbare mensen in onze samenleving. De dood van een jonge vrouw (19) als gevolg van dit middel, heeft dat op een heel pijnlijke manier duidelijk gemaakt.

De ChristenUnie vindt het dan ook goed dat het Openbaar Ministerie nu strafrechtelijk onderzoek instelt en ook wil dat de CLW haar activiteiten onmiddellijk staakt. Dat is hard nodig: we mogen ons er niet bij neerleggen als organisaties doelbewust een middel voor zelfdoding verspreiden. Als dat al niet verboden zou zijn, moet dat wel verboden worden.”

Labels: