Onderhoud JSF’s moet niet afhankelijk worden van Turkije

JSF
joelvoordewind2018
Door Joël Voordewind op 22 november 2018 om 16:05

Onderhoud JSF’s moet niet afhankelijk worden van Turkije

Ik vind dat Nederland voor het motoronderhoud van de Nederlandse F35’s niet afhankelijk moet worden van Turkije. Daarom diende ik gister tijdens de behandeling van de Defensie-begroting hiervoor een motie in, die door een Kamermeerderheid gesteund wordt.

Ik maak me er grote zorgen over dat Turkije straks verantwoordelijk is voor het motoronderhoud van onze nieuwe gevechtsvliegtuigen, de JSF’s. Recent nog, in 2017, waren er hoogoplopende diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije. Wat gebeurt er als in de toekomst opnieuw dit soort situaties ontstaan? Hebben we dan nog toegang tot onze eigen vliegtuigen, kunnen onze piloten dan het land nog verlaten? Met deze afspraken voor motoronderhoud worden we veel te afhankelijk van Turkije. Het ministerie van defensie moet dit niet willen. Nederland moet zelf in staat zijn het onderhoud te doen van deze vliegtuigen.

 

Deel dit bericht

Labels: ,