Dankbaar voor de definitieve vrijspraak van Asia Bibi

Asia-Bibi-Release.jpg
joelvoordewind2018
Door Joël Voordewind op 29 januari 2019 om 12:20

Dankbaar voor de definitieve vrijspraak van Asia Bibi

Ik ben zeer blij en dankbaar voor de definitieve vrijspraak van Asia Bibi. Na zo’n tien jaar gevangenschap heeft ze eindelijk haar vrijheid terug.

Nu is het zaak dat zij snel Pakistan kan verlaten. Ik dank ook haar advocaat, de heer Malook. Vanwege zijn moed heb ik hem ook voorgedragen voor de Mensenrechtentulp, de Nederlandse prijs voor wie mensenrechten in de wereld bevordert. Ik vind dat mensen als hij, die zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor mensenrechten altijd in Nederland welkom moeten zijn. De jarenlang slepende zaak van Asia Bibi maakt immers pijnlijk duidelijk hoe slecht het in sommige landen nog steeds gesteld is met mensenrechten en de vrijheid van godsdienst. De ChristenUnie blijft zich inzetten voor mensenrechten en godsdienstvrijheid wereldwijd als prioriteit van het buitenlands beleid van Nederland.

Deel dit bericht

Labels: , ,