'Doen wat nodig is'

Polder en molens van boven.jpg
carladikfaber2018
Door Carla Dik-Faber op 4 oktober 2019 om 16:35

'Doen wat nodig is'

Door onze manier van leven ligt er een vieze deken van stikstof over Nederland. Dat leidt tot schade aan natuur en schade aan onze gezondheid. De stikstofuitstoot moet omlaag, in het belang van de schepping en onze eigen longen. De Raad van State en de commissie-Remkes hebben dat eens te meer duidelijk gemaakt.

Het is goed dat het kabinet snel met een reactie op het rapport van Remkes is gekomen, zodat we werk kunnen maken van een nieuwe balans in ons land tussen alles wat we op dat hele kleine stukje aarde doen.
 
De ChristenUnie is positief over de aanpak van het kabinet. We investeren in natuurherstel. Er komt geen generieke inkrimping van de veestapel, maar we gaan boeren helpen als zij anders willen gaan boeren of willen stoppen. We investeren in kringlooplandbouw en innovatie in de landbouw. We verlagen de snelheid gericht op die plekken waar dat een positief effect heeft op de stikstofuitstoot.
 
De ChristenUnie wil niet alleen kijken naar wegverkeer en landbouw voor het tegengaan van de te hoge stikstofuitstoot. Na het uitkomen van het tweede rapport van Remkes in mei 2020 liggen ook maatregelen voor luchtvaart en scheepvaart op tafel. Voor de balans in ons land is het belangrijk dat alle sectoren bijdragen aan het tegengaan van de stikstofproblematiek en dat geldt wat de ChristenUnie betreft dus zeker ook voor de luchtvaart.
 
De ChristenUnie is zeer gemotiveerd om te doen wat nodig is om onze natuur, de gezonde lucht die we inademen, de schepping die ons gegeven is, te kunnen beschermen en herstellen.

Labels: ,