Reactie Gert-Jan Segers op maatregel kerken

Kerk in landschap.jpg
01 Gert-Jan Segers.jpg
Door Gert-Jan Segers op 5 oktober 2020 om 15:18

Reactie Gert-Jan Segers op maatregel kerken

De afspraken die minister Grapperhaus en vertegenwoordigers van de kerken vandaag hebben gemaakt, zijn een forse en pijnlijke ingreep in de vrijheden die kerken tot nu toe hebben gehad. We begrijpen natuurlijk dat het oplaaien van het coronavirus opnieuw van ons vraagt om verantwoordelijkheid te tonen. Maar wat mij betreft doen de afspraken geen recht aan de manier waarop het overgrote deel van de kerken zich verantwoordelijk hebben getoond in de coronacrisis en veiligheidsmaatregelen in acht hebben genomen. 

Het kerkelijk leven staat of valt met de persoonlijke ontmoeting. Waar lokaal maatwerk mogelijk is voor theaters en andere culturele instellingen, moet er ook voor kerken ruimte blijven om maatwerk te leveren. Het zou daarom goed zijn als minister Grapperhaus nog deze week in vervolgoverleg met de kerken ruimte zoekt voor maatwerk.