Licht aan het eind van de tunnel

Licht tunnel
01 Gert-Jan Segers.jpg
Door Gert-Jan Segers op 14 december 2020 om 19:20

Licht aan het eind van de tunnel

De maatregelen die de komende tijd worden genomen in de strijd tegen het coronavirus zijn heftig, raken ons allemaal – en dat vlak voor kerst. Tegelijkertijd denk ik dat het onvermijdelijk is dat er wordt ingegrepen, nu de cijfers oplopen en de druk op de zorg en het zorgpersoneel enorm toeneemt.

Uiteindelijk komt het aan op ons gedrag. Op hoe voorzichtig we zijn. Op de afstand die we houden. Of we ons laten testen bij klachten en thuisblijven als het nodig is. Veel mensen doen hun best en toch zijn we er niet in geslaagd om een keer te brengen in de besmettingscijfers. Stevige maatregelen zijn daarom helaas onvermijdelijk.

Maar juist ook de komende tijd kunnen we het verschil maken. Zeker in de donkerste dagen van het jaar komt het erop aan dat we omzien naar de mensen om ons heen. Dat we kijken wat we voor onze buren kunnen betekenen. Voor onze ouders en ouderen in onze omgeving. Voor zorgpersoneel dat overuren maakt. En het komt op de overheid aan. Om oog te hebben voor de impact van deze maatregelen op de meest kwetsbaren: kinderen in onveilige gezinnen, daklozen, de dagbesteding van ouderen en gehandicapten. Het komt er ook op aan dat het kabinet nu de ondernemers steunt die hun levenswerk op het spel zien staan. Het komt op ons allemaal aan. Dat we de komende weken niet het virus verspreiden, maar in de kerstdagen die voor de deur staan juist licht verspreiden.

Het gaat Kerst worden, het licht komt in de duisternis en met het Kerstkind is er oneindig veel hoop gekomen. Laten we daar moed uit putten nu in deze crisis de laatste loodjes zwaar wegen en er licht aan het eind van deze donkere Coronatunnel gloort.


Labels: ,