Blogs per auteur

 1. Asielzoekerscentrum tafelvoetbal.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 januari 2018

  ChristenUnie: Snel duidelijkheid nodig over risico's uitzetting naar Soedan

  De ChristenUnie wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben of uitzetting naar Soedan nog verantwoord is en er geen risico’s zijn op martelingen bij aankomst. In België is men recent gestart met een onderzoek naar de situatie in Soedan nadat er steeds meer getuigenissen naar buiten kwamen over folteringen van Soedanese migranten die waren teruggestuurd.

  Lees meer over "ChristenUnie: Snel duidelijkheid nodig over risico's uitzetting naar Soedan"
 2. Bijbel in Kenia Kerk 2.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 10 januari 2018

  Ranglijst Christenvervolging 2018

  Open Doors presenteert vandaag de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging. Noord-Korea voert opnieuw de ranglijst aan, op één punt gevolgd door Afghanistan. Pakistan (nr. 5) scoort het hoogst op geweldsincidenten. In India neemt het aantal geweldsincidenten tegen christenen schrikbarend toe. 215 miljoen christenen zijn niet vrij om te geloven, en dat aantal groeit al jaren. De vervolging van christenen neemt steeds wredere vormen aan.

  Lees meer over "Ranglijst Christenvervolging 2018"
 3. bordesfoto
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 29 december 2017

  Waardevolle resultaten in 2017

  Sinds eind oktober maakt de ChristenUnie onderdeel uit van de coalitie en het kabinet. Die voor de ChristenUnie bijzondere positie biedt kansen om onze idealen dichterbij te brengen. En dat doen we dan ook. Eerder sloten we een Regeerakkoord, waarin een deel van onze plannen wordt gerealiseerd. Begin november verdedigden we die plannen in het debat over de regeringsverklaring.

  Lees meer over "Waardevolle resultaten in 2017"
 4. Rotje
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 22 december 2017

  ChristenUnie: gevaarlijk vuurwerk aanpakken

  De ChristenUnie wil het vuurwerk dat het meest leidt tot onveiligheid aanpakken. Volgens ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber loopt de hoeveelheid letsel en onveiligheid rond Oud en Nieuw ‘zo langzamerhand uit de hand’. De ChristenUnie wil dat het kabinet de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid opvolgt om knalvuurwerk en vuurpijlen uit de handel te halen voor particulieren. Siervuurwerk blijft dan wel beschikbaar voor particulieren, ander vuurwerk alleen voor professionals.

  Lees meer over "ChristenUnie: gevaarlijk vuurwerk aanpakken"

  Labels:

 5. Verpleegster oude vrouw 2
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 21 december 2017

  ChristenUnie: geld voor tegengaan ondervoeding bij ouderen en diabetes bij kinderen

  De Tweede Kamer trekt geld uit voor het tegengaan van ondervoeding bij ouderen en het aanpakken van diabetes bij kinderen. Een Kamermeerderheid stemde vandaag in met twee amendementen van ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.

  Lees meer over "ChristenUnie: geld voor tegengaan ondervoeding bij ouderen en diabetes bij kinderen"
 6. kindertaal
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 21 december 2017

  Regeerakkoord in Kindertaal

  Gert-Jan Segers nam woensdagochtend een exemplaar van het Regeerakkoord in Kindertaal in ontvangst. Dit dunne Regeerakkoord werd aangeboden door Save the Children. Kinderboekenschrijver Rindert Kromhout heeft het Regeerakkoord vertaald in een kindvriendelijke versie. Thema’s zoals klimaat en energie, veiligheid en ziek zijn komen voorbij in taal die voor kinderen begrijpelijk is.

  Lees meer over "Regeerakkoord in Kindertaal"

  Labels:

 7. Palliatieve zorg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 19 december 2017

  ChristenUnie en SGP: Nationaal Programma Palliatieve Zorg voortzetten

  De ChristenUnie en de SGP vragen aandacht voor het voortzetten van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg (NPPZ). Het NPPZ – dat zorgt voor betere palliatieve zorg in Nederland - loopt officieel in 2020 af. Volgens de Kamerleden Dik-Faber en Van der Staaij is er meer tijd nodig om de palliatieve zorg in Nederland op een hoger niveau te brengen. 

  Lees meer over "ChristenUnie en SGP: Nationaal Programma Palliatieve Zorg voortzetten"
 8. NS-treinen.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 19 december 2017

  Kamer wil onbewaakte spoorwegovergangen met prioriteit aanpakken

  Een meerderheid van de Tweede Kamer roept via een motie van de ChristenUnie staatssecretaris van Veldhoven op om prioriteit te geven aan het veilig maken van onbewaakte spoorwegovergangen.

  Lees meer over "Kamer wil onbewaakte spoorwegovergangen met prioriteit aanpakken"
 9. Kaarsen
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 15 december 2017

  Wetsvoorstel: erkenning doodgeboren kinderen

  Het kabinet wil dat doodgeboren kinderen voortaan kunnen worden opgenomen in de gemeentelijke basisregistratie. Het kabinet stemde vrijdag in met dit wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel is een erkenning van doodgeboren kinderen en maakt het mogelijk dat ouders van doodgeboren kinderen – ook met terugwerkende kracht – hun kind kunnen laten inschrijven.

  Lees meer over "Wetsvoorstel: erkenning doodgeboren kinderen"

  Labels:

 10. Dakloos
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 15 december 2017

  Betere hulp zwerfjongeren en daklozen

  De komende jaren zet het kabinet in op ondersteuning van de aanpak van zwerfjongeren en daklozen. Door goed samen te werken met gemeenten en zorginstellingen hoopt het kabinet dat deze groepen in de toekomst sneller geholpen kunnen worden. Vanaf volgend jaar komt er geld beschikbaar voor een gezamenlijke aanpak.

  Lees meer over "Betere hulp zwerfjongeren en daklozen"

  Labels: