Berichten geschreven door Webredactie

 1. Acceptgiro, internetbankieren.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 1 maart 2021

  ‘Meer keuzevrijheid, kloof tussen arm en rijk kleiner, mondiaal klimaateffect’

  De plannen van de ChristenUnie leiden tot meer ruimte voor gezinnen om zelf de balans te bepalen tussen werk en zorg, minder inkomensongelijkheid en positieve effecten voor het klimaat, zowel landelijk als mondiaal. Dat blijkt uit de doorrekeningen van de planbureaus CPB en PBL, die zij vandaag presenteren. Volgens partijleider Gert-Jan Segers blijkt uit de doorrekeningen dat ‘de ChristenUnie inderdaad kiest voor wat écht telt, zoals we in onze campagneslogan ook beloven.’

  Lees meer over "‘Meer keuzevrijheid, kloof tussen arm en rijk kleiner, mondiaal klimaateffect’"

  Labels:

 2. Shafqat_Shagufta
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 15 februari 2021

  Vrijlating van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta kan niet wachten

  Vandaag is de zitting van het hoger beroep van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta geschorst. Een volgende datum is niet gegeven. ChristenUnie en HVC, die in de aanloop naar de zitting onder andere middels een petitie bij de Pakistaanse ambassadeur en de Nederlandse overheid aandacht hadden gevraagd voor het paar, noemen deze situatie “zeer teleurstellend”. De advocaat van het echtpaar, Saif ul-Malook geeft aan: “De rechters zijn te bang om te beslissen in een zaak over godslastering.” ChristenUnie en HVC roepen de Pakistaanse overheid op om het echtpaar alsnog zo snel mogelijk vrij te laten.

  Lees meer over "Vrijlating van het Pakistaanse christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta kan niet wachten"
 3. Petitie02.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 februari 2021

  Meer dan 16.000 mensen vragen om vrijlating Pakistaans echtpaar

  Meer dan 16.000 mensen in Nederland roepen de Pakistaanse overheid op om het christelijke echtpaar Shafqat en Shagufta vrij te laten. Dat is het resultaat van de petitiecampagne, opgezet door ChristenUnie en Hulp Vervolgde Christenen (HVC), die vrijdag is beëindigd. Het precieze aantal ondertekenaars staat op 16.443. De campagne was opgestart richting het hoger beroep van het echtpaar, dat op maandag 15 februari staat gepland. 

  Lees meer over "Meer dan 16.000 mensen vragen om vrijlating Pakistaans echtpaar"
 4. moria.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 27 januari 2021

  ChristenUnie, CDA, D66: Meer humanitaire hulp op Griekse eilanden

  ChristenUnie, CDA en D66 willen dat de demissionaire regering een grotere financiële bijdrage doet aan hulporganisaties voor humanitaire hulp op de Griekse eilanden. De leefomstandigheden en veiligheid in de vluchtelingenkampen zijn dramatisch. Met extra geld kunnen de al aanwezige Nederlandse hulporganisaties de hulpverlening verbeteren. De motie, die vanmiddag is ingediend, is naast de genoemde partijen ondertekend door GroenLinks, PvdA en SP. 

  Lees meer over "ChristenUnie, CDA, D66: Meer humanitaire hulp op Griekse eilanden"
 5. Kiezen voor wat echt telt banner.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 21 december 2020

  ChristenUnie verkiezingsprogramma: veel aandacht voor zorg, schepping en een andere economie

  ‘Kiezen voor wat écht telt’ is de titel van het concept-verkiezingsprogramma van de ChristenUnie voor de verkiezingen van 2021, dat de partij vandaag uitbrengt. In het programma zet de ChristenUnie in op een ‘zorgzame samenleving’, met veel aandacht voor de zorg voor elkaar, voor een economie waarin mensen meer centraal komen te staan en voor een goede omgang met de schepping. Volgens partijleider Gert-Jan Segers is het een ‘hoopvolle agenda voor het Nederland na corona, waarmee we kiezen voor wat écht telt’.

  Lees meer over "ChristenUnie verkiezingsprogramma: veel aandacht voor zorg, schepping en een andere economie"

  Labels:

 6. WhatsApp Image 2020-12-15 at 18.51.52.jpeg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 18 december 2020

  ChristenUnie: investeer in de Nedersaksenlijn

  De ChristenUnie wil dat het rijk investeert in de Nedersaksenlijn. Een nieuwe spoorlijn tussen Enschede, Emmen en Groningen is volgens de partij van groot belang voor een betere bereikbaarheid van de regio. De investering in de Nedersaksenlijn is onderdeel van het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, dat de partij maandag 21 december presenteert. 

  Lees meer over "ChristenUnie: investeer in de Nedersaksenlijn"
 7. kinderopvangtoeslag
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 17 december 2020

  Reactie op rapport kinderopvangtoeslagaffaire

  Vandaag presenteerde de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag haar rapport. 

  Lees meer over "Reactie op rapport kinderopvangtoeslagaffaire"

  Labels:

 8. VisualWaardigOuderWorden_V1d.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 december 2020

  Meer waardering, welzijn en woningen voor ouderen: Waardig Ouder Worden 2.0

  De ChristenUnie slaat de handen ineen met een brede alliantie van maatschappelijke organisaties. Zij willen dat het volgende kabinet zich extra inzet voor de positie van ouderen in onze samenleving. In het manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’, dat vandaag gepresenteerd wordt, staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen.

  Lees meer over "Meer waardering, welzijn en woningen voor ouderen: Waardig Ouder Worden 2.0"

  Labels:

 9. Roken.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 2 december 2020

  Extra inzet nodig tegen roken, overgewicht en drank

  Er is extra geld nodig om beleid tegen roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht door te kunnen zetten. ChristenUnie en GroenLinks vragen daarom 3 miljoen euro extra voor het Nationaal Preventieakkoord. Dat voorstel doen zij vandaag tijdens het debat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Lees meer over "Extra inzet nodig tegen roken, overgewicht en drank"
 10. Vluchtelingenkamp Sudan.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 30 november 2020

  ChristenUnie wil kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking

  ChristenUnie en D66 willen voor het eind van deze kabinetsperiode een uitgewerkt plan over hoe terug te groeien naar de besteding van 0,7% van het Bruto Nationaal Inkomen (BNI) voor ontwikkelingssamenwerking. Nederland heeft zich aan tientallen jaren geleden gecommitteerd aan deze VN-afspraak, maar de norm wordt al jarenlang niet gehaald. Zo was het in 2020 0,6%. ChristenUnie en D66 dienen het voorstel voor een duidelijke strategie in bij de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Naar verwachting haalt deze motie een meerderheid.

  Lees meer over "ChristenUnie wil kabinetsplan voor meer geld ontwikkelingssamenwerking"