Berichten geschreven door Webredactie

 1. vrouw met laptop.jpg
  CU logo onder elkaar blauw Portret Mirjam Bikker in vierkant.jpg
  Door Webredactie, Mirjam Bikker op 9 april 2024

  Brede coalitie roept op: maak suïcidepreventie wettelijke plicht

  De inzet van de landelijke en lokale overheid om zelfdodingen te voorkomen moet een wettelijke verplichting worden. Om dat te regelen verdedigt de ChristenUnie vandaag haar initiatiefwet, die mede werd ingediend door PvdA-GroenLinks, CDA, SGP, SP, PvdD, BBB en NSC. Tot nu toe is de inzet voor suïcidepreventie afhankelijk van de ambities van het op dat moment zittende kabinet of Kamerleden, maar wordt nergens gegarandeerd dat die inzet gewaarborgd blijft. Met dit wetsvoorstel, dat wordt ondersteund door 113 Zelfmoordpreventie, komt daar verandering in.

  Lees meer over "Brede coalitie roept op: maak suïcidepreventie wettelijke plicht"
 2. Friese vlag
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 maart 2024

  ChristenUnie: Borg Friestalig media-aanbod in de wet

  Of het nu gaat om een Friestalige serie op Netflix of ander Friestalige media-aanbod, dat moet niet afhankelijk zijn van hoe de petten in Den Haag staan. Borg het Friestalige media-aanbod in de wet, dat is de oproep vandaag van ChristenUnie-leider Mirjam Bikker tijdens het debat over de voortgang van de Bestuursafspraak Friese Taal en Cultuur (BFTK). Onlangs constateerde het Adviescomité van de Raad van Europa voor het Kaderverdrag inzake de Bescherming van Nationale Minderheden dat de positie van het Friestalige media-aanbod kwetsbaar is. Juist omdat het aanbod van radio en televisie in de Friese taal noch in de Mediawet, noch in de Wet gebruik Friese taal is gewaarborgd. 

  Lees meer over "ChristenUnie: Borg Friestalig media-aanbod in de wet"

  Labels:

 3. Europees Parlement.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 25 maart 2024

  Reactie bestuur op Artikel Groene Amsterdammer

  Vandaag heeft de Groene Amsterdammer een artikel gepubliceerd over de ChristenUnie in relatie tot de European Christian Political Movement (ECPM).

  Lees meer over "Reactie bestuur op Artikel Groene Amsterdammer"
 4. Friese vlag
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 5 maart 2024

  Bericht namens het Landelijk Bestuur

  Het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie heeft tot haar verdriet moeten besluiten tot de ontzetting uit het lidmaatschap van de partij van Fries Statenlid Margreet Jonker.

  Lees meer over "Bericht namens het Landelijk Bestuur"
 5. Aquaduct
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 9 februari 2024

  Investeren in krachtige regio’s: 384,6 miljoen voor regio deals

  Oog voor heel Nederland. Want Nederland is pas een mooi land als iedere regio sterk is. Als buurten tot bloei komen, gemeenschappen hun identiteit behouden en dorpen en streken bereikbaar zijn. Zodat mensen overal in ons land goed kunnen wonen, werken, reizen en leven. Met de regiodeals investeren we in elke regio in Nederland. Want elke regio telt.

  Lees meer over "Investeren in krachtige regio’s: 384,6 miljoen voor regio deals"

  Labels:

 6. CU - Almelo-1-10.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 26 januari 2024

  ChristenUnie presenteert haar verkiezingsprogramma voor de Europese Verkiezingen

  ALMELO - De ChristenUnie zet zich in voor een herkenbaar en helder geluid in Europa. Die boodschap kwam naar voren tijdens de presentatie van het Europese conceptverkiezingsprogramma in de Armeens Apostolische Kerk in Almelo. Kandidaat-lijsttrekker Anja Haga kreeg het programma overhandigd namens de voorzitter van de Europese Verkiezingsprogrammacommissie, Andries Bouwman. Omdat geloofsvrijheid een van de belangrijkste thema´s in het verkiezingsprogramma is, en het Armeense volk sinds de Armeense genocide verspreid over de wereld leeft, is voor de Armeense kerk gekozen voor de presentatie.

  Lees meer over "ChristenUnie presenteert haar verkiezingsprogramma voor de Europese Verkiezingen"
 7. Europees Parlement
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 12 januari 2024

  ChristenUnie presenteert kandidatenlijst Europees Parlement

  De ChristenUnie gaat met een diverse kandidatenlijst met veel politieke en internationale ervaring, en een expliciet christelijk profiel de Europese verkiezingen in. Lijsttrekker Anja Haga: “Met deze kandidaten kunnen we ons unieke christelijke geluid in Europa luid en duidelijk voortzetten. Juist in een tijd van polarisatie en individualisering is het belangrijk om vanuit heldere christelijke waarden als naastenliefde, rechtvaardigheid en eerlijkheid politiek te bedrijven.”

  Lees meer over "ChristenUnie presenteert kandidatenlijst Europees Parlement"
 8. Werkbezoek Amsterdam - Avond op de wallen-97.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 5 januari 2024

  “Nederland is naïef geweest ” Mirjam Bikker tijdens een bezoek aan de Wallen

  Illegale prostitutie neemt toe, blijkt uit ervaringen en onderzoek van experts en veldwerkers. Mirjam Bikker ging met hen in gesprek en wil weten hoe de ChristenUnie een rol kan spelen in de aanpak van mensenhandel en de positie van de kwetsbare vrouwen kan verbeteren. Tijdens een gebedswandeling met Frits Rouvoet van Bright Fame komen de verhalen van die vrouwen tot leven.
  Lees meer over "“Nederland is naïef geweest ” Mirjam Bikker tijdens een bezoek aan de Wallen"

  Labels:

 9. 20230930-CU-Congres-hires-11.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 2 januari 2024

  Vooruitblik met Anja Haga

  Anja Haga is sinds september de nieuwe Europarlementariër namens de ChristenUnie. Ze is nog maar net een paar maanden uit de startblokken en mag zich al gelijk warmdraaien voor de verkiezingen, want die zijn komende zomer al (juni 2024).
  Lees meer over "Vooruitblik met Anja Haga"
 10. ChristenUnie Kamerleden groepsfoto's door Nienke van Denderen Fotografie-8.jpg
  CU logo onder elkaar blauw
  Door Webredactie op 28 december 2023

  “Juist nu is politiek zó belangrijk!”

  Het was een turbulent jaar voor Mirjam Bikker en haar team. Sinds de val van het kabinet zaten de agenda’s overvol. En na een intensieve campagne volgde ook nog een zorgwekkende verkiezingsuitslag. Tijd voor een terugblik en een vooruitkijk met de drie Tweede Kamerleden: “Het politieke vuur is nul komma nul veranderd.”
  Lees meer over "“Juist nu is politiek zó belangrijk!”"