Van Frits tot Voetbal

zaterdag 16 september 2006 09:16

Na de intensieve vorige week volgde een fijne zondag. Het was ‘startzondag’: het begin van een week vol activiteiten van onze kerkelijke gemeente en daarmee van het nieuwe verenigingsseizoen.’s Avonds op verjaarsvisite bij mijn broer Frits in Amsterdam.
Maandag ben ik de hele dag op pad: ’s morgens zit ik voor een afspraak in Maassluis, ’s middags in Breda en ’s avonds voor een optreden in Maastricht. In de trein kan ik mooi het manuscript van een boekje waarin Paul Witteman mij interviewt corrigeren; dat wordt een mooi pamflet! In Maastricht heeft de christelijke studentenvereniging ‘de Navigators’ een debat georganiseerd tussen rector magnificus Gerard Mols en mij. Lekker pittig debat over geloof, wetenschap en politiek. Na een pilsje in een nabijgelegen café de laatste trein naar het noorden. Diep in de nacht pas weer thuis.
Dinsdag is weer een Kamerdag. Onze kandidaat nr. 9, Martine van Meekeren-Vonk, loopt een dagje mee. Dat lijkt me gelet op de NIPO-peiling van gisteren (9 zetels) een buitengewoon goede investering! Martine is een echte milieudeskundige en dat komt goed uit, want ’s middags heb ik een interview met Milieudefensie; ze schuift aan en heeft een waardevolle inbreng. Verder neem ik met enkele collega’s een petitie tegen de ‘Pedo-partij’ in ontvangst en ga ik samen met medewerkster Rita Klapwijk op de foto voor een serie portretten ‘de hulptroepen van de lijsttrekker’ in een vrouwenblad. ’s Avonds bezoek ik gewoontegetrouw de ‘Kroonbede’-bijeenkomst in Den Haag, waarin aan de vooravond van Prinsjesdag wordt gebeden voor Koningshuis, regering en parlement. Het thema is ontleend aan de Micha Campagne (Micha 6:8, zie mijn weblog van zaterdag j.l.). Inspirerend en bemoedigend! Veel ontmoetingen en fijne gesprekken na afloop.
’s Woensdags vooral veel interviews: met het opvoedingsblad ‘Groter Groeien’, met NRC-Handelsblad (over normen en waarden) en met het Parool; in dat laatste interview – dat op Prinsjesdag zal verschijnen – vorm ik samen met oud-staatssecretaris Robin Linschoten (VVD) en Felix Rottenberg (PvdA) een ‘vakjury’, die – net als vorig jaar – de ministers beoordeelt. Vooral leuk om te zien wie zich in positieve zin heeft ontwikkeld (o.a. Karla Peijs) en wie erop achteruit is gegaan (o.a. Rita Verdonk). Tussendoor op de foto voor Greenpeace in het kader van hun spaarlampenactie. Ik beloof thuis ook in de kinderkamers waar mogelijk spaarlampen te gaan gebruiken.
Donderdag eerst een stevig en langdurig debat met minister Donner over zijn onhandige uitspraken over de sharia. Op mijn aandringen geeft hij toe dat hij had moeten zeggen dat invoering van de sharia volgens de democratische besluitvormingsprocedure denkbaar is, maar vanuit het oogpunt van de democratische rechtsstaat onaanvaardbaar is. Daarmee is voor mij de kous af. Aan de motie van wantrouwen van Geert Wilders heb ik uiteraard, net als de rest van de Kamer, geen behoefte. Verder opnieuw een aantal interviews en heel veel bureauwerk. ’s Avonds leef ik me helemaal uit tijdens een avondje fitnessen met een grote groep uit onze kerkelijke gemeente. Heerlijk!
De vrijdag begint al heel vroeg met het traditionele Prinsjesdagontbijt op Kasteel ‘De Wittenburgh’ in Wassenaar. Gastspreker dit jaar is de Belgische kardinaal Danneels, die een prachtige én humorvolle inleiding houdt over integratie en religie. Daarna heb ik een persoonlijk onderhoud met de Nederlandse kardinaal, monsigneur Simonis; een verrijkend gesprek van hart tot hart! In het Kamergebouw maak ik opnames voor het VARA-programma ‘De leugen regeert’ van vanavond. Normaal gesproken worstelen we ons vandaag als fractieteam door alle Prinsjesdagstukken heen, maar de regering heeft de embargoregeling afgeschaft, waardoor ook de Kamerleden de Miljoenennota en de begrotingen pas op Prinsjesdag zélf krijgt. Dat betekent dat het vandaag wel lekker ontspannen is, maar dat we a.s. dinsdag amper inhoudelijk zullen kunnen regeren. Ik ben daar niet erg gelukkig mee.
Naar huis om met het gezin te eten. ’s Avonds naar een studio in Amersfoort voor een lange fotosessie: er moet een mooie portretfoto worden gemaakt voor de verkiezingsposter… Met kramp in de kaken rijd ik laat in de avond terug naar huis.
Zaterdag eerst de weekendboodschappen halen, daarna met onze jongste dochter Emma
naar het afzwemmen voor ‘C’. Daarmee komt er, met name voor mijn vrouw Liesbeth, na vijftien zwemdiploma’s eindelijk een einde aan het wekelijkse bezoek aan het zwembad…
Dan met de auto naar Eindhoven, waar in het stadion van FC-Eindhoven twee benefietwedstrijden van Bekende Nederlanders (o.a. Hagenees Henk Bres, Telegraaf-misdaadverslaggever John v.d. Heuvel, leden van de Nederlandse band Krezip, en diverse spelers van het RTL-sterrenteam) oud-profvoetballers (o.a. Hans van Breukelen en Stan Valkx) en (ex-)kankerpatiëntjes worden georganiseerd. Het is onverwacht warm weer, mijn conditie is nog altijd niet wat hij moet zijn, maar ik geniet van een lekker potje voetbal, er vallen veel goals en we hebben veel plezier met elkaar.
17:00 uur thuis en meteen met het gezin door naar de barbecue waarmee de startweek van de gemeente wordt afgesloten. Hoge opkomst, ontzettend gezellig en speciaal voor de kinderen zelfs een patatkraam en een ijscokar. Zo sluit ik met een goed gevulde maag op prettige wijze een goed gevulde week af!
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Van Frits tot Voetbal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.