Werken aan winst

dinsdag 26 september 2006 22:47

Vanochtend in alle rust thuis gewerkt aan mijn speech voor de Algemene Politieke Beschouwingen, die morgen beginnen. Ik kan er gerust op zijn dat collega Arie Slob de wekelijkse fractievergadering intussen in goede banen leidt.
Aan het eind van de ochtend reis ik naar Den Haag. Ik arriveer om exact 14:00 uur in de Kamer, precies op tijd voor de stemmingen. Daarna heb ik overleg met Pieter Grinwis, fractiemedewerker Financiën, over het vervolg van het debat met minister Zalm over het wetsvoorstel ‘Werken aan winst’. Hoofdpunt is de verlaging van de vennootschapsbelasting.
Ik heb al een paar mooie toezeggingen van de minister gekregen op punten die met name voor agrarische bedrijven van groot belang zijn, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. En dus kom ik met eigen voorstellen.
De hele dag door voeren we binnen de fractiegelederen overleg over de Algemene Politieke Beschouwingen en onze tegenbegroting onder de titel ‘Versterking van het fundament – voorstellen voor een christelijk-sociale bijstelling van de begroting voor 2007’.
Onze tegenbegroting zit ook dit jaar weer goed in elkaar! Benieuwd of minister Zalm net als vorig jaar onze begroting de beste en meest realistische vindt – vergeleken met die van PvdA, GroenLinks en SP.
Om vier uur spoed ik me naar het debat ‘Werken aan winst’. Het duurt tot 20:30 uur. In de dinerpauze is er eindelijk weer eens tijd om met Pieter en Jacob (ambtelijk secretaris) te eten.
De rest van de avond ben ik bezig om de tekst voor mijn APB-bijdrage zo goed mogelijk af te ronden. Morgen begint het debat om 10:15 uur. Dan moet ik er klaar voor zijn om te melden hoe wij over de kabinetsplannen denken en vooral: waar het volgens ons beter kan. Rechtvaardiger, socialer en duurzamer. Ik kijk uit naar het debat!
Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Werken aan winst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.