ChristenUnie richt Europees platform op

vrijdag 16 september 2005 12:46

Stap naar christelijke fractie in Europarlement
 
Samen met 15 partners uit 11 landen heeft de ChristenUnie een Europese politieke federatie opgericht. Deze federatie zal gaan opereren onder de naam European Christian Political Movement (ECPM).
 
Logo ECPMDe ChristenUnie hecht veel waarde aan Europese samenwerking van christelijke partijen en wil graag komen tot de oprichting van een uitgesproken christelijke fractie in het Europees Parlement. In 2002 is de samenwerking gestart als een netwerk of alliantie voor christelijke politiek. Nu er inmiddels 15 politieke partijen uit heel Europa betrokken zijn, is het tijd voor een vervolgstap. Om een stevige basis te leggen voor een eigen fractie wordt de samenwerking binnen de alliantie van partijen nu formeel verder gestructureerd in een brede Europese organisatie.   
 
Voorzitter uit Estland
ECPM zal de komende jaren veel investeren in het versterken van het christelijke geluid in de politiek binnen Europa. “Wij zijn op dit moment ook de enige christelijke politieke federatie”, zegt Peeter Vosu, de Estse voorzitter van ECPM. ECPM zal zich voorlopig vooral richten op het ondersteunen en trainen van partijkader en het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de verschillende partijen.
 
Conferentie
Van 30 november tot 2 december organiseert ECPM in Brussel een conferentie over “etnische en religieuze diversiteit in Europa”. André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, zal hier spreken over christelijke politiek en de Islam.
 
Meer info:
Labels
Internationaal

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie richt Europees platform op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > september

Geen berichten gevonden