Arie Slob op weg naar 19 maart – Apeldoorn

04122013-Arie-Appeltjes-Apeldoorn04-12-2013 15:10 04-12-2013 15:10

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob was woensdag 4 december te vinden op de weekmarkt in Apeldoorn. Voorbijgangers konden een appeltje schillen met Arie Slob over wat hen bezig houdt. “Ik wil weten wat er leeft en wat de ChristenUnie voor mensen kan betekenen. Met een luisterend oor, zonder makkelijke antwoorden.”

In het regenachtige weer nam Slob de koude voeten voor lief om mooie gesprekken met de Apeldoornse marktbezoekers te voeren, zo liet hij op twitter weten. De fractievoorzitter kreeg schrijnende verhalen over werkloosheid te horen. En mensen die zich zorgen maken over de positie van de zwakkeren in de samenleving.

Naast Slob waren ook raadsleden en vrijwilligers van ChristenUnie Apeldoorn aanwezig op de markt. “Er is veel onvrede. Wat waar is en niet waar is telt dan niet meer. De vraag is ook of de ChristenUnie daar iets aan kan veranderen. Het eerlijke verhaal is dat de mogelijkheden beperkt zijn, maar luisteren blijkt vaak al heel veel onvrede weg te nemen.” liet ChristenUnie lijsttrekker Paul Blokhuis weten.

Gelukkig kwamen er ook mensen met oplossingen. Zo stelde een man voor om net als in Nijmegen de winkels in de binnenstad te laten bevoorraden van uit een centraal magazijn met elektrische voortuigen.

Uit de ingevulde flyers bleek dat de marktbezoekers (25%) willen dat vrijwilligers en mantelzorgers beter worden ondersteund door de politiek. 20% van de ondervraagden vindt dat de jeugd en gezinnen meer gesteund moeten worden. Ook duurzame energie en het ondersteunen van kleine winkeliers scoorde met respectievelijk 17% en 16% hoog.

De ChristenUnie Apeldoorn heeft op dit moment drie zetels in de gemeenteraad en is met Paul Blokhuis als wethouder vertegenwoordigd in het College van Burgemeesters & Wethouders.

Slob gaat elke week het land in om mensen te spreken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. De vraag die centraal staat tijdens deze bezoeken is “Waarover heeft u een appeltje te schillen met de politiek?”

« Terug