Aantijging Verdonk misplaatst

ritaverdonk219-10-2006 19:09 19-10-2006 19:09

Tineke Huizinga is verontwaardigd over de verwijten die minister Verdonk vanmorgen in haar richting uitsprak. In een Kamerdebat beschuldigde minister Verdonk Tineke Huizinga ervan haar uitzetbeleid te vergelijken met fascisme. Huizinga: “Volkomen onterecht”.

In een Netwerkuitzending vanavond maakt Huizinga duidelijk dat het juist haar bedoeling niet is die vergelijking te trekken.

In een artikel in Christenen in Contact, de kerkelijke zondagskrant van de EO, staat de opmerking dat uitzettingen soms, ook al is het een totaal andere situatie, doen denken aan hoe de Duitsers vroeger de joden kwamen ophalen.‘ Dat, aldus Huizinga, zijn letterlijke uitspraken van oudere mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Het leeg aantreffen van de huizen van de gezinnen die ’s nachts of vroeg in de ochtend zijn opgehaald, wekt bij deze mensen deze associatie.

Tineke Huizinga: “Laten we nu ophouden beschuldigingen uit te spreken en werken aan een rechtvaardig asielbeleid met een breed draagvlak onder de bevolking. Dat zet meer zoden aan de dijk.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari