ChristenUnie boekt forse ledenwinst over 2006

dinsdag 16 januari 2007 12:07

De ChristenUnie slaagt er in om het ledenaantal fors op te schroeven. De teller staat per 1 januari 2007 op 26.673 leden. Dit is een groei van 10,4% vergeleken bij een jaar geleden.

Netto kwamen er 2.517 leden bij. “Steeds meer mensen willen bij deze club horen. Lid van de ChristenUnie zijn is een statement”, zegt partijdirecteur Henk van Rhee. Vooral in evangelische kring was de groei sterk.

De partij heeft de wind mee. De spectaculaire zetelwinst op 22 november was daar al een signaal van. Dat kun je ook zeggen van de groei bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart. De ChristenUnie werd op gemeentelijk niveau de vierde partij van Nederland. De verwachtingen voor de Statenverkiezingen zijn daarom hoog gespannen.

Trendbreuk

De ledengroei is een duidelijke trendbreuk met het verlies in de afgelopen jaren. De grootste winst werd gehaald door een gerichte actie onder evangelische christenen. Er lijkt daar volgens de partijdirecteur een ‘politieke bewustwording’ gaande. “Zo wordt de ChristenUnie steeds meer een partij voor de brede christenheid in Nederland”, aldus Van Rhee. Ook in katholieke kring groeit de interesse. De ChristenUnie wil deze opgaande lijn vasthouden en hoopt in 2007 het 30.000e lid te kunnen bijschrijven.


Labels
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie boekt forse ledenwinst over 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > januari

Geen berichten gevonden