André Rouvoet de meest betrouwbare

AndreRouvoet04.jpgdonderdag 22 februari 2007 13:06

André Rouvoet geniet van alle nieuwe ministers van het vierde kabinet van premier Jan Peter Balkenende het meeste vertrouwen. Dat blijkt gisteren uit een enquête van actualiteitenrubriek EénVandaag, waaraan 22.000 mensen meededen.

Ruim 52 procent van de respondenten geeft aan 'veel vertrouwen' te hebben in de nieuwe vicepremier en minister van Jeugd en Gezin van de ChristenUnie. Rouvoet wordt op de voet gevolgd door CDA-minister Ernst Hirsch Ballin. De minister van Justitie scoort 48 procent.

Op de derde plaats staat Eimert van Middelkoop, de tweede minister van de ChristenUnie, die Defensie voor zijn rekening neemt. Van de deelnemers aan het onderzoek vindt 42 procent hem betrouwbaar. De geneticus en columnist Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is de best scorende PvdA-minister. Hij geniet net iets minder vertrouwen dan Van Middelkoop. De waardering voor het vierde kabinet-Balkenende als geheel is nog niet erg hoog: de ondervraagden geven het kabinet een 5,9 als voorlopig rapportcijfer.

Bron: SPITS / BN De Stem / ANP

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari