CO2-uitstoot op energierekening van huishouden

P5030237vrijdag 30 maart 2007 14:20

Op initiatief van de ChristenUnie gaat elektriciteitsleverancier NUON huishoudens via de jaarrekening, naast het verbruik van gas en elektriciteit, mogelijk ook informeren over hun jaarlijkse CO2-uitstoot.

Kamerlid Esmé Wiegman-Van Meppelen Scheppink is van mening dat met deze vermelding mensen bewust worden van hun ‘persoonlijke aandeel’ in het collectieve klimaatprobleem. Bewustwording en gedragsverandering van de huishoudens en bedrijven sluiten aan bij de ambitieuze doelstellingen van het kabinet in het kader van duurzaamheid.

Om die reden wil Wiegman-Van Meppelen Scheppink dat de minister van VROM met de (andere) Nederlandse elektriciteitsleveranciers in overleg gaat om nog dit jaar de aangesloten huishoudens op de energierekening te informeren over hun jaarlijkse CO2-uitstoot. Dit moet worden begeleid met concrete informatie over de mogelijkheid om deze CO2-uitstoot terug te dringen. ‘Mensen hebben vaak geen idee wat hun bijdrage is in de uitstoot van schadelijke gassen. Of ze denken dat hun aandeel er op landelijk of mondiaal niveau toch niet toe doet. De leverancier kan het bewustwordingsproces bevorderen en de mensen helpen zuiniger om te gaan met deze planeet. Het kabinet moet de 100 dagen gebruiken om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op dit gebied’, aldus Wiegman.

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari