Annelies van der Kolk benoemd als gedeputeerde in Gelders college

PICT012112-04-2007 19:36 12-04-2007 19:36

Afgelopen woensdag is officieel het nieuwe College van Gedeputeerde Staten van Gelderland aangetreden. Daarbij werd ook direct een debat gevoerd over het eerder door CDA, PvdA en ChristenUnie gepresenteerde coalitie-akkoord dat “een sociaal en duurzaam Gelderland” op het oog heeft. “Het is een programma waarin heel duidelijk ChristenUnie-punten naar voren komen en we kunnen daar dus van harte onze handtekening onder zetten”, aldus ChristenUnie gedeputeerde Annelies van der Kolk.

Het is voor het eerst dat de ChristenUnie deelneemt aan het Gelderse College. Was het hard werken tijdens de coalitie-onderhandelingen? Van der Kolk: “De sfeer was open, transparant. Er was vertrouwen en gelijkwaardigheid. Op basis van argumenten en in het kader van de thema's zijn de afwegingen gemaakt en zijn de teksten geformuleerd. De besprekingen zijn daardoor heel goed verlopen.”

Van der Kolk zal zich in haar nieuwe rol bezig gaan houden met klimaat en milieu, cultuurhistorie, recreatie en toerisme, communicatie, personeel en organisatie, facilitair bedrijf en gemeentefinanciën.

Vinger aan de pols
De open plek die ze achterlaat in de fractie wordt ingevuld door Martin Schuurman. Als nieuwe fractievoorzitter neemt hij de fractie mee in de omschakeling van oppositiepartij naar coalitiepartij. Schuurman is blij met de uitslag van de onderhandelingen. “De ChristenUnie heeft altijd aangegeven verantwoordelijkheid te willen dragen. Nu krijgt zij de mogelijkheid dit te doen.” zegt Schuurman. “Ook als coalitiepartij zullen we de vinger aan de pols houden dat is onze taak als vertegenwoordiger.”

Door alle veranderingen komt er ook een nieuw gezicht bij. Pieter Plug versterkt de fractie en zal zich de komende jaren gaan bezighouden met ruimtelijke ordening, recreatie en toerisme. “Als fris Statenlid wil ik toerisme en recreatie in Gelderland op de kaart zetten” zegt Plug. “Ook de nevenactiviteiten van boeren meer ruimte krijgen en een nieuwe impuls.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari