Kabinet moet koopkracht ouderen beschermen

creditcardsforwebdonderdag 16 augustus 2007 17:11

“De dalende koopkracht zou ouderen en minima niet mogen treffen.” Dat zegt Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie. Ze zegt te verwachten dat het kabinet met maatregelen zal komen om deze doelgroepen te ontzien.

Uit uitgelekte cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat de koopkracht volgend jaar sterker daalt dan verwacht. Huishoudens zouden gemiddeld een half procent kunnen besteden. Het kabinet ging uit van een kwart procent. Ouderen en mensen met lage inkomens zouden misschien één procent erop achteruit gaan.

“Dat is nooit de bedoeling geweest, al helemaal niet van de ChristenUnie. We wachten af wat het kabinet gaat ondernemen om te zorgen dat ouderen met een klein pensioentje niet één procent achteruit gaan.”

Terwijl de verwachting van het CPB is dat Nederlanders in 2008 minder te besteden zullen hebben, sloot minister van Milieubeheer Jacqueline Cramer (PvdA) een akkoord met het bedrijfsleven om verpakkingsafval gescheiden te gaan inzamelen.

De kosten hiervan komen waarschijnlijk op rekening van de consument. Voor kamerlid Ortega is dat geen bezwaar. “Wij zijn wel voorstander van het principe dat de vervuiler betaalt.” Volgens Ortega komt straks op de verpakking te staan wat de belasting zal bedragen. De consument zou dan zelf kunnen kiezen voor een product met een bepaalde verpakking. “Dat kun je dan nog een beetje in de hand houden. Dat is anders met de maatregelen waardoor de koopkracht afneemt.”(foto: FreeDigitalPhotos.net)

« Terug

Nieuwsarchief > 2007

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari