Burqini mag van ChristenUnie Putten

zwembadmaandag 10 maart 2008 09:27

Iemand met een burqini mag niet geweerd worden in het Bosbad, vindt de fractie van de ChristenUnie in Putten. De fractie zegt in een verklaring dat een burqini gewoon tot de reguliere zwemkleding behoort. Over hoeveel van het lichaam bedekt moet of mag worden is volgens de fractie nooit iets vastgelegd.

Eind februari stelde het Bosbadbestuur een burqini niet te beschouwen als reguliere badkleding. Iemand met een burqini zal om die reden geweerd worden, stelde het bestuur. De CU-fractie is het daar dus niet mee eens. "De fractie kan zich wel verplaatsen in de gedachte dat de burqini vreemd overkomt omdat onze bevolking dit niet gewend is. Maar dat kan geen reden zijn om mensen te weren uit het zwembad of hen te dwingen andere kleding te dragen." De fractie vindt het belangrijk dat 'er ook in Putten veel gedaan wordt aan integratie van 'nieuwkomers'.'

"Ook andere partijen in Putten komen op voor de plichten en rechten van de mens en daar wil de ChristenUnie zich graag bij aansluiten," aldus de verklaring.

(De Stentor - 10 maart 2008)


  • Zie ook de verklaring op de website van ChristenUnie Putten

 

« Terug

Reacties op 'Burqini mag van ChristenUnie Putten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari