'Marokkaanse gemeenschap meet met twee maten'

20100324 Boonstra Marokko -0158woensdag 23 juni 2010 09:48

'Je hoeft geen PVV'er te zijn om te zien dat de positie van christenen in Marokko in schril contrast staat tot de vrijheid en rechten die Marokkanen hier in Nederland hebben.' Dat zeggen oud-partijbureaudirecteur Henk van Rhee (directeur Tot Heil des Volks) en Tweede Kamerlid Joël Voordewind. Aanleiding is het uitblijven van kritiek vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Nederland op de Marokkaanse overheid op de behandeling van het recentelijk uitgezette pleegouder gezin Boonstra en de positie van christenen.

De mensenrechtencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden onderzoekt de uitzetting van tientallen christelijke hulpverleners door Marokko. De Nederlander Herman Boonstra trad afgelopen week in Washington op als getuige tijdens een hoorzitting. Boonstra en zijn vrouw Jettie werden in maart door de Marokkaanse autoriteiten weggehaald bij de weeskinderen voor wie ze zorgden. Hun weeshuis ‘village of hope’ en de kinderen bleven in ontredderde toestand achter. Sindsdien is de Marokkaanse overheid doorgegaan met het systematisch uitzetten van buitenlandse christenen. Ook deze maand moesten er weer een aantal het land verlaten. Terwijl er toch officieel vrijheid van godsdienst bestaat in Marokko.

Je hoeft geen PVV-er te zijn om te zien dat de positie van christenen in Marokko in schril contrast staat tot de vrijheid en de rechten die Marokkanen hier in Nederland hebben. Zo mag er in ons van oorsprong christelijke land vrijuit om bekering tot de islam worden opgeroepen. Wat mij daarom zo opvalt, is dat de Marokkaanse gemeenschap in ons land – op een enkele uitzondering na - en hun organen als het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) zo stil zijn in deze kwestie. Als mensen met een dubbele nationaliteit en Marokkaanse burgerrechten zouden zij de Marokkaanse overheid toch kunnen aanspreken op deze ongelijke behandeling?!

Het lijkt me goed deze vraag maar eens aan het Samenwerkingsverband voor te leggen. Als bezoeker van www.christenunie.nl kunt u daar zelf ook een rol in vervullen. Bijvoorbeeld door uw ongenoegen of de tekst van deze opinie te mailen naar  info@smnnet.nl.  Over van alles en nog wat brengt SMN verklaringen uit in de vorm van persberichten. Maar een bericht over de familie Boonstra en de schending van de godsdienstvrijheid in Marokko ontbreekt tot op heden jammer genoeg in de rij op hun website.

Henk van Rhee, directeur Tot Heil des Volks
Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

(foto: Ouders Boonstra waren eerder dit jaar in de Tweede Kamer om aandacht voor hun zaak te vragen)

Labels
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op ''Marokkaanse gemeenschap meet met twee maten''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > juni

Geen berichten gevonden