Slob wil spoedoverleg met Eurlings over problemen rond A2

Landtunnel A2dinsdag 31 augustus 2010 12:00

Kamerlid Arie Slob (ChristenUnie) wil volgende week met spoed een overleg in de Tweede Kamer met minister Eurlings over de problemen met de landtunnel in de A2 bij Utrecht. Een nieuwe vertraging en het verdampen van miljoenen euro's lijken daar in het verschiet te liggen, en ondertussen hult minister Eurlings zich in stilzwijgen.

Voor een beschrijving van het project: zie de site van Rijkswaterstaat

Slob: ,,Reeds maanden zijn er problemen met de tunnelveiligheid en wacht de Tweede Kamer op antwoorden op daarover gestelde vragen. Achter de schermen ruziën Rijkswaterstaat, bouwers, gemeente en ministerie over oplossingen. De Kamer weet nog steeds niet wat nu precies de aard van dit conflict is. Ik wil helder hebben wat er aan de hand is.”

Er wordt nu gesproken over een tijdelijke oplossing langs de tunnel. Slob: ,,Er moet dus voor twee jaar extra infrastructuur worden gerealiseerd. Deze tijdelijke oplossing gaat ongetwijfeld in de miljoenen lopen. Erg wrang als je bedenkt dat de Kamer juist tientallen miljoenen euro’s beschikbaar had gesteld om de weg sneller op te leveren. In plaats daarvan is de weg nu fors vertraagd. Het extra geld lijkt verdampt te zijn.”

Ondertussen dreigt er een nieuwe vertraging voor de A2. Slob: ,,Precies bij het begin van de landtunnel kruist de A2 de spoorlijn Utrecht-Gouda. Ik zie niet in welke tijdelijke oplossing daar mogelijk is zonder dat je ook met het spoor aan de slag moet. Daarvoor is een buitendienststelling nodig. Bij ProRail moeten deze echter een jaar van te voren worden aangevraagd. Ik ben dan ook benieuwd of dit van invloed is op de verdere planning.’’

 

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Slob wil spoedoverleg met Eurlings over problemen rond A2'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > augustus

Geen berichten gevonden