Ortega-Martijn: ‘geef huurders duidelijkheid’

woningbouwdonderdag 09 december 2010 16:00

De ChristenUnie eist duidelijkheid van minister Donner over de gevolgen van de Europese grens van sociale huurwoningen. Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn: ,, De minister moet huurders maar eens uitleggen dat je volgens Brussel niet mag huren met een inkomen boven de 33.000 euro. Het is toch de omgekeerde wereld als mensen minder gaan werken om binnen de grenzen van een ruimere sociale huurwoning te blijven.” Het Kamerlid heeft schriftelijke vragen gesteld.

Ortega-Martijn is ervan overtuigd dat door de opgelegde inkomensgrens er een tekort aan betaalbare woningen ontstaat voor mensen met een inkomen van net boven de 33.000 euro. Voor hen is kopen doorgaans geen optie. Ortega-Martijn: ,,De minister zegt dat er voldoende betaalbare woningen zijn voor mensen met een inkomen net boven de 33.000 euro die willen verhuizen. Ik wil dat wel eens zien!”

Schriftelijke vragen van het lid Ortega-Martijn (ChristenUnie) aan de minister van Binnenlandse Zaken over gevolgen van de in te stellen inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen.

  1. Kent u het bericht “Liever salaris inleveren dan HUURGRENS overschrijden”? (Telegraaf, 9 december 2010)
  2. Bent u bekend met het signaal dat veel huurders overwegen om onder de inkomensgrens te blijven om te kunnen doorstromen naar een andere sociale huurwoning?
  3. Zijn er bij de minister signalen bekend dat mensen overwegen om in 2011 minder te gaan werken om onder deze inkomensgrens te blijven en acht de minister dit wenselijk?
  4. Vindt de minister het acceptabel dat mensen die al tien jaar op een wachtlijst staan voor een ruimere sociale huurwoning door de nieuwe regel nu niet meer in aanmerking komen om door te stromen naar een ruimere sociale huurwoning?
  5. Deelt de minister de mening dat minder werken en het niet meer doorstromen van de wachtlijst onwenselijke effecten zijn van de in te stellen inkomensgrens voor toewijzing van een sociale huurwoning?
  6. Op welke manier is de minister van plan om de onrust die er op dit moment onder de huurders heerst weg te nemen?
  7. Kan de minister met de cijfers uit de gemeente Purmerend aantonen dat er voldoende betaalbaar aanbod is van woningen voor mensen met een inkomen tussen 33.000 en 43.000 euro?
Labels
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Ortega-Martijn: ‘geef huurders duidelijkheid’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > december

Geen berichten gevonden