Alle coffeeshops weg uit Rotterdam

13-02-2006 14:48 13-02-2006 14:48

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam is blij met het Manifest van Rotterdam. Scholen en jeugdzorginstellingen pleiten daarin voor sluiting van coffeeshops, binnen een straal van 250 meter rond scholen. Daarnaast wordt gevraagd om een blowverbod rond scholen, waar de ChristenUnie en de VVD in de Tweede Kamer eerder voor gepleit hebben.
 
ChristenUnie-SGP Lijsttrekker Remco Oosterhoff vraagt zich wel af hoe wethouder Geluk, die het manifest vanmiddag presenteert, het voor elkaar wil krijgen daadwerkelijk alle coffeeshops te sluiten. Immers, als een criterium van 250 meter rond scholen wordt gehanteerd, moeten vrijwel alle coffeeshops verdwijnen, iets waar de ChristenUnie-SGP groot voorstander van is.
 
Eerder verklaarde het huidige college van B&W echter, bij monde van de burgemeester, dat het juridisch onmogelijk én ongewenst is om bestaande coffeeshops te sluiten op basis van het afstandscriterium.
Ook een door de gemeenteraad aangenomen CDA-voorstel om de openingstijden van coffeeshops te beperken, is om die reden uiteindelijk niet uitgevoerd. Het CDA, waarvan Geluk lijsttrekker is, heeft daar destijds mee ingestemd.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari