Wiegman: staatssecretaris stelt PGB-houders niet gerust

woensdag 01 juni 2011 17:16

De ChristenUnie is onthutst over de wijze waarop het kabinet de bezuiniging op de PGB voorstelt als een kwaliteitsimpuls. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman: ,,De staatssecretaris heeft nogal lef om niet te spreken van een ‘bezuiniging’, maar van een ombuiging. Terwijl minstens 90.000 mensen vanmiddag een keiharde boodschap te horen hebben gekregen. Dit is een bezuiniging en de ChristenUnie zal het zo blijven noemen.”

Er wordt door de premier en de staatssecretaris gesproken van een kwaliteitsimpuls en het reduceren van administratieve lasten. Wiegman: ,,Het is maar zeer de vraag of de administratieve lasten zullen afnemen als de zorgkantoren worden afgeschaft. Het gevolg van deze bezuiniging is dat mensen de instelling zullen worden ingejaagd, terwijl het kabinet zegt de eigen verantwoordelijkheid te willen vergroten.”

Wiegman: ,,Ik snap de maatregelen niet. Wanneer huidige PGB-houders hun geld niet meer direct op hun rekening krijgen, dan vraag ik mij sterk of dit wel efficiënter wordt. Ik vrees voor verschraling. Voor tienduizenden PGB-houders zal de onduidelijkheid nog drie jaar blijven bestaan; zij moeten zich gaan melden bij een zorgkantoor.”

De ChristenUnie wil een breder debat over de beteugeling van de stijgende zorgkosten.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari