ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman op natuurbezoek in Gelderland

Esmee Wiegman knot wilgendonderdag 08 december 2011 17:12

ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman brengt vrijdag 9 december een bezoek aan Gelderland op uitnodiging van de Gelderse Statenfractie. De politici willen zich graag een beeld vormen van natuurbeheer en de mogelijke gevolgen van de nieuwe natuurwet op de Gelderse natuur. Het bezoek vindt plaats in de omgeving van Nunspeet waar de ChristenUnie politici eerst inhoudelijk zullen spreken met Staatsbosbeheer en met Natuurmonumenten en aansluitend de hei zullen opgaan met een boswachter.

Later die dag zal er ook gesproken worden met LTO, zodat zowel Wiegman als de Statenleden ook van de klant en van de boeren horen wat het natuurbeleid voor consequenties heeft.

Zowel in de Tweede Kamer als in de Staten zal in december gestemd gaan worden over het natuurbeleid. De visie van staatssecretaris Bleker over het Natuurakkoord is zeer omstreden. ,,We willen graag, alvorens we een definitief besluit nemen over het natuurakkoord, met de mensen uit de praktijk in gesprek gaan. Natuurbeleid is niet iets van wat we in Den Haag of in Arnhem kunnen bepalen, maar belangrijk is dat we zowel de natuur organisaties, Staatsbosbeheer als ook van de kant van de agrariërs horen." aldus Annelies van der Kolk, ChristenUnie Statenlid en woordvoerder natuur.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari