ChristenUnie Amsterdam: Cohen pak hoerenlopers aan

Subscription 'CU Hoofdlid - laag' on 'Contributie Hoofdleden' for 'Brinkman, C. (Kees) [95136]'15-03-2006 18:31 15-03-2006 18:31

De ChristenUnie vraagt burgemeester Cohen om mannen die prostituees oppikken van straat een boete te geven. Sinds de sluiting van de tippelzone op de Theemsweg 15 december 2003 is straatprostitutie in heel Amsterdam verboden. Uit eerder onderzoek van de UVA blijkt dat na sluiting van de Theemsweg de prostituees die nog wel tippelen zich ophouden rondom het centraal station, de wallen en in delen van Zuidoost.

De ChristenUnie vraagt nu van de burgemeester niet zozeer de vrouwen te vervolgen, maar de mannen. Inmiddels is burgemeester van Rotterdam Opstelten ook begonnen met het beboeten van de prostituant bij tippelaarsters. Ook uit oogpunt van overlast. Opstelten heeft de politie opdracht gegeven hard tegen hen op te treden. Tippelen is de meest gevaarlijke manier van prostitutie en de ChristenUnie vindt dat deze vaak kwetsbare en verslaafde vrouwen tegen zichzelf beschermd moeten te worden en dat de mannen aangesproken moeten worden op hun gedrag. Het gaat hier volgens de ChristenUnie namelijk naast wetsovertreding, ook om vrouwenmisbruik en in veel gevallen ook om geweld tegen vrouwen, zo blijkt uit het UVA onderzoek. Hier zou Cohen het goede voorbeeld van zijn collega uit Rotterdam toch moeten volgen, aldus Joël Voordewind, voormalig lijsttrekker van de ChristenUnie.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari