ChristenUnie Amsterdam: Cohen pak hoerenlopers aan

Subscription 'CU Hoofdlid - laag' on 'Contributie Hoofdleden' for 'Brinkman, C. (Kees) [95136]'woensdag 15 maart 2006 18:31

De ChristenUnie vraagt burgemeester Cohen om mannen die prostituees oppikken van straat een boete te geven. Sinds de sluiting van de tippelzone op de Theemsweg 15 december 2003 is straatprostitutie in heel Amsterdam verboden. Uit eerder onderzoek van de UVA blijkt dat na sluiting van de Theemsweg de prostituees die nog wel tippelen zich ophouden rondom het centraal station, de wallen en in delen van Zuidoost.

De ChristenUnie vraagt nu van de burgemeester niet zozeer de vrouwen te vervolgen, maar de mannen. Inmiddels is burgemeester van Rotterdam Opstelten ook begonnen met het beboeten van de prostituant bij tippelaarsters. Ook uit oogpunt van overlast. Opstelten heeft de politie opdracht gegeven hard tegen hen op te treden. Tippelen is de meest gevaarlijke manier van prostitutie en de ChristenUnie vindt dat deze vaak kwetsbare en verslaafde vrouwen tegen zichzelf beschermd moeten te worden en dat de mannen aangesproken moeten worden op hun gedrag. Het gaat hier volgens de ChristenUnie namelijk naast wetsovertreding, ook om vrouwenmisbruik en in veel gevallen ook om geweld tegen vrouwen, zo blijkt uit het UVA onderzoek. Hier zou Cohen het goede voorbeeld van zijn collega uit Rotterdam toch moeten volgen, aldus Joël Voordewind, voormalig lijsttrekker van de ChristenUnie.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Amsterdam: Cohen pak hoerenlopers aan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden