ChristenUnie in de media (23/12/2011 - 6/1/2012)

indemedia-bannervrijdag 06 januari 2012 15:18

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

04-01 Samen met corporaties, hypotheekverstrekkers en bouwbedrijven moet de gemeente de verkoop van starterswoningen bevorderen. Ook moeten er duurdere huurwoningen worden gebouwd. Dat bepleit het Goudse ChristenUnie-raadslid Gerard Schotanus. (AD/Groene Hart, gedrukte versie, blz. 3).

03-01 In 'Dit is de dag' op Radio 1 het verhaal van Christen-Unie senator Roel Kuiper en zijn vrouw Tjitske. Ze verkochten hun twee-onder-een-kapwoning in Barneveld en kochten een veel kleiner huis in een Amsterdamse achterstandswijk. (www.radio1.nl) Daar willen ze middels het doen van belangeloze daden de liefde van God laten zien.

03-01 Amstelveenweb besteedt aandacht aan de 'complimententeller' die wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie-Amstelveen) bij de eerste geboorteaangifte van 2012 overhandigt. (www.amstelveenweb.com)

02-01 De Leidse fractie van de ChristenUnie blijft hopen dat de vrije koopzondagen waartoe de gemeenteraad onlangs besloot, er niet zullen komen. Dat blijkt uit een bericht op de website van de partij. Lees het bericht op de website van het Leidsch Dagblad. Ook in Amersfoort/Leusden is de ChristenUnie niet te spreken over het koopzondagenplan. Twee verschillende winkelcentra willen nu op twaalf verschillende zondagen hun deuren openen, zodat ze niet met elkaar hoeven te concurreren op dezelfde zondagen. Dat resulteert netto in meer koopzondagen in de regio. Dat zint de ChristenUnie/SGP-fractie in Amersfoort totaal niet, schrijft het AD/Amersfoortse Courant op 6 januari (blz. 5).

30-12 De ChristenUnie in Assen wil dat het college met een gecoördineerde aanpak van vrouwenhandel en prostitutie komt. Aanleiding is de noodkreet van GGD en MaatschappelijkWerk Noordermaat. Die organisaties stellen dat de problematiek groter is dan gedacht en de de hulpverlening in het gedrang komt door financiële problemen. Lees het artikel in het Dagblad van het Noorden (30/12/2011, gedrukte versie, blz. 26).

24-12 Een initiatief van de ChristenUnie in Slochteren heeft ertoe geleid dat bijstandgerechtigden meer vermogen (geld of bezittingen) kunnen houden. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden (gedrukte versie, blz. 11). Voor een echtpaar in de bijstand is dat 10.000 euro, voor een alleenstaande de helft daarvan. Geld kan gebruikt worden voor de studie van kinderen of om begrafeniskosten te betalen.

24-12 Turkije moet niet zo 'aangebrand' reageren op de instemming van het Franse parlement met een wetsvoorstel dat ontkenning van de Armeense genocide strafbaar stelt. Dat zegt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind, die zelf een vergelijkbaar wetsvoorstel heeft ingediend in de Tweede Kamer in het Nederlands Dagblad. Turkije verbrak meteen de diplomatieke banden met Frankrijk na het aannemen van het wetsvoorstel.
In het Parool van 27 december wordt meer geschreven op het Franse verbod op het ontkennen van de genocide en het voorstel van Joël Voordewind. Volgens een rondgang van de krant langs politieke partijen zal het voorstel van Voordewind het niet gaan halen. Veel partijen zouden hun handen niet willen branden aan een dergelijk verbod. Na het kerstreces zal Voordewind zijn voorstel verdedigen in de Tweede Kamer. (Parool, gedrukte editie, 27/12/2011, blz. 7, )
Naast vrijwel alle andere Nederlandse media, besteedt ook Trouw aandacht aan het wetsvoorstel Negationisme (het ontkennen van algemeen aanvaarde historische feiten, zoals volkerenmoorden) van Voordewind. In het interview stelt Voordewind dat Turkije geen lid kan worden van de EU als het niet eerlijk naar het verleden kijkt. Lees hier het interview 'Moedig van Frankrijk om wet aan te nemen tegen ontkenning van Armeense genocide' (28/12/2011).

24-12 In het politieke debat over medische ethiek loopt ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman vaak tegen een muur van onbegrip op. 'Ik kom hier niet verder. Daarom blijf ik voortdurend het gesprek in de samenleving aangaan.' Een diepgaand interview met het Nederlands Dagblad.

23-12 De overheid mag aan bedrijven geen vergunningen meer afgeven om wapens te exporteren naar Egypte, zolang dat land die wapens inzet tegen de eigen bevolking. Een voorstel van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind hierover werd aangenomen. Dat meldde het ANP. Dit bericht is helaas niet online terug te lezen.

23-12 De subsidie van schuldhulpprojecten leveren geld op, blijkt uit onderzoek. De inzet van vrijwilligers bij schuldhulp­projecten is rendabel. Elke euro subsidie die erin wordt gestoken, levert de samen­leving 1,30 tot 2,90 euro op. Het onderzoeksrapport werd overhandigd aan Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn, die zich ontpopt heeft als voorvechter voor een goede schuldhulpverlening. Lees het bericht van het Reformatorisch Dagblad. En hier ons eigen bericht (met video).

Gemist in het vorige overzicht:
22-12 Er zou een contact­groep moeten komen voor de christelijke partijen, waardoor CDA, CU en SGP elkaar regelmatiger dan nu ontmoeten, zaken afstemmen en elkaar bij de les houden. Dat voorstel doet oud-CDA-Kamerlid Schinkelshoek in het SGP-studieblad Zicht dat deze week verschijnt, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

21-12 Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie komt 20 januari naar Doetinchem om te praten met het Comité Mensen en de Bijstand, dat haar heeft geadopteerd. Het kamerlid krijgt informatie over de ervaring van het comité met de uitvoering van allerlei wettelijke regelingen. Lees het bericht op De Gelderlander.

Dit media-overzicht is met zorg samengesteld, maar niet per se volledig. Tips zijn welkom! Graag met volledige links sturen naar indemedia@christenunie.nl.

 
Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media (23/12/2011 - 6/1/2012)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > januari

Geen berichten gevonden