Oproep Joël Voordewind aan ouders, leraren, agenten en hulpverleners

alcoholverbod27-01-2012 14:38 27-01-2012 14:38

Tweede Kamerlid Joël Voordewind organiseert op zaterdag 4 februari in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over alcoholmisbruik onder jongeren. Voordewind is bezig met de voorbereidingen van een initiatiefwetsvoorstel om de verkoopleeftijd van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Voordewind: ,,Ik ontmoet veel bezorgde ouders, leraren maar ook artsen en hulpverleners die zich grote zorgen maken over het alcoholgebruik van jongeren. De cijfers zijn schrikbarend hoog en gezondheidsschade is groot, leerprestaties vliegen achteruit. Ik wil met deze praktijkverhalen een plek geven in het wetsvoorstel wat ik aan het voorbereiden ben.”

Veel jongeren beginnen op jonge leeftijd met het drinken van alcohol. De hoeveelheid alcohol die jongeren drinken is meer dan vroeger. Het ‘comazuipen’ neemt schrikbarend toe. De verhoging van de verkoopleeftijd naar 18 jaar is een belangrijke stap om dit probleem tegen te gaan. Naast een gesprek met de aanwezigen zal tijdens de bijeenkomst Wim van Dalen (directeur van STAP) een presentatie geven over de effecten van alcohol en de recente cijfers. Burgemeester Klaas Tigelaar van Oud-Beijerland geeft informatie over situaties waar de gemeente en de politie mee te maken krijgen.

De bijeenkomst is op zaterdag 4 februari van 11.45-13.00 uur in de Tweede Kamer en maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Vriendendag van de ChristenUnie. Tijdens deze open dag in de Tweede Kamer zijn er rondleidingen, deelsessies, optredens en er is een mooi kinderprogramma. Aanmelden is noodzakelijk via www.christenunie.nl/vriendendag

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari