Eerste Kamer - weekoverzicht 11: "Europees Hof moet terughoudend opereren"

Roel_Kuiper-314-03-2012 10:36 14-03-2012 10:36

Iedere week wordt er op dinsdag vergaderd door de Eerste Kamer. ChristenUnie-senatoren Peter Ester en Roel Kuiper spreken over talloze wetsvoorstellen. Wekelijks laat de Senaatsfractie op deze site weten wat ze heeft gedaan.

Europees Hof

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) moet zich beperken tot het bewaken van de ondergrens van mensenrechten en zich niet onnodig bemoeien met nationale afwegingen. Alleen dan kan het Hof succesvol zijn. Dat stelde Roel Kuiper, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Eerste Kamer, tijdens een beleidsdebat in de senaat vandaag. Lees hier de bijdrage

 

ChristenUnie-jongeren

Op de publieke tribune luisterde een groep ChristenUnie-jongeren mee met het debat. Zij spraken zelf ook kort met elkaar over het EHRM in de Eerste Kamer, op uitnodiging van Roel Kuiper.

 

Opnieuw vervolgen?

ChristenUnie-senator Peter Ester heeft deze week o.a. vragen gesteld over het wetsvoorstel herziening ten nadele. Dat wetsvoorstel maakt het mogelijk dat verdachten die worden vrijgesproken opnieuw kunnen worden vervolgd. Lees hieronder de inbreng van Peter Ester. Op een later moment zal de ChristenUnie-fractie een standpunt over het wetsvoorstel innemen. Lees hier de vragen. 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari