ChristenUnie: help mensen in hongersnood in Sahel-regio

Joel Voordewind in Tweede Kamer2-61025-05-2012 13:54 25-05-2012 13:54

De ChristenUnie heeft via Kamervragen aan staatssecretaris Knapen gevraagd om extra steun te geven aan de Sahel-regio in Afrika. In deze regio worden ruim 18 miljoen mensen door honger bedreigd, door gebrek aan water en voedsel. De Kamervragen zijn ook ingediend namens CDA, PvdA, SP, GroenLinks, D66, SGP en Partij voor de Dieren.

Deze week luidde Oxfam Novib de noodklok over een dreigende humanitaire ramp, omdat de volgende oogst pas in september/oktober wordt verwacht. Kamerlid Joël Voordewind: “Nu al hebben miljoenen mensen onvoldoende te eten, waaronder een miljoen kinderen. We moeten nu de helpende hand toesteken, omdat de komende maanden tekorten aan water en voedsel zullen toenemen door de droogte.” 

De Verenigde Naties schatten dat 1,2 miljard euro nodig is voor hulp, terwijl pas een derde van dit bedrag op tafel ligt. Op dit moment heeft Nederland 4 miljoen euro toegezegd. Inmiddels heeft staatssecretaris Knapen 1 miljoen euro extra toegezegd en de ChristenUnie hoopt dat hij bereid is om dit bedrag verder te verhogen.

De partijen vragen bovendien naar structurele oplossingen, omdat deze regio steeds vaker droogteperiodes en voedselcrises kent. 

Voordewind roept mensen de noodhulp die World Vision financieel te steunen: "Ik roep u op om te geven voor de Sahel-regio via onder andere World Vision. Er dreigen door de grote droogte miljoenen te sterven van de honger als er geen hulp komt."

Klik op onderstaande banner om te zien hoe je kunt helpen.


« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari