ChristenUnie met hulporganisaties in actie tegen 1 miljard bezuiniging

ontwikkelingssamenwerking05-11-2012 17:28 05-11-2012 17:28

De ChristenUnie gaat samen met diverse hulporganisaties, mediadeskundigen en andere politieke partijen zich beraden op acties tegen de voorgenomen bezuiniging van 1 miljard op ontwikkelingssamenwerking. "Ik ben echt boos over het voornemen om één miljard te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking", zegt Tweede Kamerlid Joêl Voordewind in reactie op het VVD-PvdA-regeerakkoord. "Ongelofelijk dat een sociaal-democratische partij als de PvdA hiermee instemt. En ongelofelijk dat je hier bijna niemand over hoort."

Voordewind heeft op Twitter de actie '1 miljard voor OS'. "Wordt er dan niemand WOEDEND over de bezuiniging op de allerarmsten: 1 mrd!!! Laat 't me weten via een retweet en denk mee met een actie", twitterde het kamerlid vrijdag. De tweet werd vele honderden keer geretweet. Voordewind heeft inmiddels al vele suggesties binnengekregen op de actie.  De reacties variêren van mensen die oproepen zelf geld in gaan zamelen tot de suggestie dat alle Nederlanders 1 kind in Afrika zouden kunnen adopteren, ter compensatie.
 
"Procentueel gezien is dit de grootste bezuiniging van dit kabinet. Het budget voor ontwikkelingssamenwerking wordt nu inmiddels gehalveerd. Ik begrijp heel goed dat mensen zich zorgen maken over de zorgpremie, maar waarom is over deze bezuiniging op de allerarmsten in deze wereld niet net zo'n grote verontwaardiging", vraagt Voordewind zich af.
 
Acties
Aanstaande woensdag heeft het Kamerlid diverse hulporganisaties, mediadeskundigen en vertegenwoordigers van andere politieke partijen uitgenodigd om zich te beraden op acties tegen de bezuinigingen en om met alternatieve voorstellen te komen. "Dat kan resulteren in publieke acties en natuurlijk politieke acties, zoals moties bij het debat aanstaande donderdag over het regeerakkoord om de kabinetsplannen op dit punt om te buigen."
 
"We zoeken een zo breed mogelijk maatschappelijke ondersteuning", zegt Voordewind. "We kunnen dit niet zo stilletjes voorbij laten gaan."

Goede ideeën of suggesties met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en alternatieve bezuinigingen zijn welkom! Laat hieronder een reactie achter.

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari