ChristenUnie wil deze week duidelijkheid buitenschuld van staatssecretaris

APR_511101-07-2013 13:12 01-07-2013 13:12

De ChristenUnie wil dat de Kamer nog deze week debatteert met staatssecretaris Teeven over het buitenschuldbeleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar het land van herkomst naar aanleiding van het gepresenteerde rapport van de Adviescommissie Vreemdelingenzaken. Daarvoor zal Joël Voordewind dinsdag een debat aanvragen.

Voordewind: ,,De Adviescommissie bevestigt de kritiek van asielzoekers dat velen van hen niet in aanmerking konden komen voor de buitenschuldregeling omdat de eigen ambassades weigerden mee te werken. Asielzoekers kunnen soms wel 10 jaar in onzekerheid leven, daar moet een einde aan komen. Als mensen echt niet terug kunnen, dan moeten zij hier een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.”

Initiatieven als de Vluchtkerk en de Vluchtflat laten volgens Voordewind de problematiek van deze uitgeprocedeerde asielzoekers zien. Voordewind: ,,Ik geloof dat een deel van deze groep, wanneer het advies wordt opgevolgd, in aanmerking kan komen voor een status omdat erkent moet worden dat zij niet terug kunnen..”

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari