ChristenUnie-SGP Rotterdam: betere opvang slachtoffers mensenhandel

Prostitutie-7796woensdag 13 november 2013 11:00

De ChristenUnie-SGP-fractie in Rotterdam wil dat opvang voor slachtoffers van mensenhandel, zoals huisslaven, beter wordt. Een voorstel daarvoor is dinsdag door een ruime meerderheid in de raad aangenomen. De fractie wil dat er voor deze groep een uitstapprogramma komt, met dezelfde opzet als het huidige uitstapprogramma voor slachtoffers van gedwongen prostitutie.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers is verheugd: "Belangrijk en goed nieuws dat dit in Rotterdam geregeld is. Slachtoffers mogen niet de dupe worden van veranderingen bij de overheid. Juist deze kwetsbare mensen hebben de hulp hard nodig en het is goed dat ze die nu ook blijven krijgen."

Mensen wie nu aangeven slachtoffer te zijn geweest, krijgen via rijkswege 3 maanden begeleiding en opvang. Is er sprake van iemand wie slachtoffer is geworden van prostitutie volgt daarna een uitstapprogramma. Voor slachtoffers van bijvoorbeeld huisslavernij is er niet zo een programma. Dit moet anders volgens de Rotterdamse fractie.

De extra regeling zou alleen gelden voor 2014. Vanaf 2015 valt deze groep onder de WMO-regeling (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). In het aankomende jaar zal de voorgestelde regeling moeten zorgen dat de slachtoffers niet tussen wal en schip vallen vindt raadslid Setkin Sies: "Het gaat hier om zeer schrijnende gevallen, zoals huisslaven. Deze slachtoffers van mensenhandel hebben opvang heel hard nodig. We voelen ons geroepen ons in te zetten voor deze zeer kwetsbare groep mensen."

« Terug

Nieuwsarchief > 2013

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari