Kabinet onderzoekt houdbaarheidsdatum voedsel

2013-HS3-Carla-Skippen_APR9650donderdag 19 december 2013 16:17

Op verzoek van ChristenUnie-Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber wordt er een onderzoek ingesteld of de houdbaarheidsdatum van voedselproducten kan worden aangepast. Minister Schippers van Volksgezondheid is het met Dik-Faber eens dat de huidige regelgeving te strikt is, aangezien sommige producten nog prima te eten zijn na het verstrijken van de Tenminste Houdbaar Tot-datum. Dit onderzoek wordt ingesteld om voedselverspilling tegen te gaan.

Jaarlijks gooit een Nederlander gemiddeld 50 kilo aan eten weg, terwijl een hoop hiervan nog goed te eten is.  Dik-Faber: ,,De private hygiënecode gaat soms verder dan noodzakelijk. Op sommige specifieke punten zij we teveel doorgeschoten met ons voedselveiligheidsbeleid. Denk aan de houdbaarheidsdatum, die soms te strikt is. Of neem bijvoorbeeld de 2-uurs norm in de catering. Die houdt in dat houdbaar voedsel dat 2 uur buiten de koeling heeft gestaan weggegooid moet worden. In het Verenigd Koninkrijk heeft men de tijd dat producten buiten de koeling mogen zijn, opgerekt naar 4 uur en dit blijkt zonder problemen te kunnen.”  

Labels
Carla Dik
Milieu, energie, volksgezondheid en voedselveiligheid
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Kabinet onderzoekt houdbaarheidsdatum voedsel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > december

Geen berichten gevonden