Inzet ChristenUnie voor kleine scholen succesvol

3 -kleine schoolzaterdag 01 februari 2014 09:49

Vandaag is bekend geworden dat mede dankzij de langdurige inzet van de ChristenUnie veel kleine scholen zijn gered. De ChristenUnie heeft samen met de SGP voor elkaar gekregen dat de kleinescholentoeslag blijft bestaan.

De ChristenUnie had grote zorgen over een advies van de Onderwijsraad om kleine scholen binnen vijf jaar massaal te laten sluiten. Meer dan 2300 scholen hebben minder dan 145 leerlingen en ontvangen kleinescholentoeslag. De kabinetsplannen zorgden ervoor dat deze scholen in grote financiële problemen zouden komen en gedwongen fusies zouden moeten aangaan. Nu is zijn die plannen van tafel en voorkomt de ChristenUnie dat dorpen zonder scholen komen te zitten.

Arie Slob in de Gelderlander: "Het is te dol voor woorden dat goede kleine scholen, nog ver boven de sluitingsnorm van 23 leerlingen, zouden moeten sluiten omdat ze de toeslag missen. Zeker als dat betekent dat gemeenten op het platteland hun school gaan verliezen. Dat levert niet alleen praktische problemen op en gaat ten koste van de leefbaarheid, maar zorgt ook dat krimpgebieden nog verder leeglopen. Gezinnen trekken er weg."

Lees verder op: http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/kleine-scholen-blijven-open-1.4201094

« Terug

Reacties op 'Inzet ChristenUnie voor kleine scholen succesvol'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari