ChristenUnie: onthullingen afgeluisterde telefoontjes ernstig

2012-gertjan-segersAPR_2542woensdag 05 februari 2014 10:20

,,De minister is slecht op de hoogte van de activiteiten van zijn diensten of hij heeft binnen en buiten de Kamer een niet adequate voorstelling van zaken gegeven. Beiden zijn zeer ernstig”, aldus ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers. ,,Het is met terugwerkende kracht ook opmerkelijk dat minister Plasterk destijds veel terughoudender reageerde op het afluisteren door NSA in verschillende Europese landen dan dat regeringen in andere landen reageerden. Daarnaast is het de vraag of de activiteiten van de Nederlandse diensten rechtmatig zijn geweest.”

“Wat dit hele schandaal glashelder maakt, is dat het democratische toezicht op de Nederlandse diensten ondermaats is. Ministers weten blijkbaar weinig van belangrijke activiteiten van AIVD en MIVD, laat staan dat de commissie-stiekem haar parlementaire controletaak volwaardig kan uitvoeren. Dit moet echt veranderd worden. Vele Nederlanders zijn in privacy aangetast door hun telefoontjes af te luisteren.”

“Dit lijkt op Van Traa-2. Iedere keer komen schimmige zaken aan het licht en iedere keer lijdt dit tot nieuw debat. Voor de ChristenUnie is de optie van nader parlementair onderzoek een hele reële. De onderste steen moet nu boven komen, dan kunnen we daarna toezicht en parlementaire controle opnieuw vormgeven.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: onthullingen afgeluisterde telefoontjes ernstig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari