ChristenUnie wil hoorzitting over kinderpardon

2012-Joël-Voordewind-AP-Roukema_610-3240dinsdag 06 mei 2014 14:23

De ChristenUnie wil een hoorzitting organiseren in de Tweede Kamer met burgemeesters die pleiten voor uitbreiding van het kinderpardon. Kamerlid Joël Voordewind heeft mede namens D66, GroenLinks en SP een hoorzitting aangevraagd, in aanloop naar het debat op 4 juni hierover.

Voordewind: ,,Ik hoor steeds meer verhalen van asielkinderen die onder gemeentelijk toezicht stonden en toch geen kinderpardon krijgen. Dat zijn  stuk voor stuk persoonlijke drama’s. Ik wil snel met de burgemeesters om tafel om te bespreken wat we hieraan kunnen doen.”

Toenmalig PvdA-Kamerlid Spekman en collega Voordewind hebben het initiatiefwetsvoorstel  voor een kinderpardon gemaakt. Voordewind: ,,In dat voorstel gold het kinderpardon nadrukkelijk ook voor asielkinderen die onder gemeentelijk toezicht vielen. In de uiteindelijke kinderpardonregeling werd dit helaas niet overgenomen door een veto van de VVD. ChristenUnie-moties waarin hier alsnog om werd gevraagd, werden niet gesteund door de PvdA. Opmerkelijk is nu dat veel VVD- maar ook PvdA-burgemeesters de oproep aan Den Haag ondertekend hebben van de initiatiefnemer Hans Martijn Ostensdorp, zelf VVD burgemeester van Bunnik.”

Gisteren op Bevrijdingsdag werd de petitie 'Eerlijk Kinderpardon' gelanceerd. Inmiddels hebben al meer dan dertig burgemeesters de petitie getekend.  Van de in Nederland gewortelde kinderen die aan alle criteria voldoen van het kinderpardon en onder gemeentelijk toezicht stonden, zullen alsnog 300 kinderen gedwongen worden uitgezet als er niets veranderd. Voordewind: ,,Nu dat het kinderpardon een feit is moet het ook eerlijk, uitlegbaar en verantwoord kunnen worden uitgevoerd door de burgemeester. Goed dat zij bereid zijn om hun verhaal te komen vertellen in Den Haag."

,,De ChristenUnie roept zelf zijn burgemeesters ook actief op om de petitie te ondertekenen”, aldus Menno van Hulst, directeur partijbureau van de ChristenUnie. 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil hoorzitting over kinderpardon'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari